nieuws

Truckland levert Tatra Phoenix 8×6 en 6×6 met wide-spread

Materieel

Truckland levert Tatra Phoenix 8×6 en 6×6 met wide-spread

Truckland heeft onlangs twee Tatra’s Phoenix uitgeleverd. Het gaat om een 8×6 en om een 6×6 met wide-spread. De 8×6 was destijds de eerste Tatra die via Truckland werd besteld. Truckland was al langer dealer voor DAF, Iveco, Ginaf en Fiat. In 2017 kwam Tatra daarbij.

Aan Gebroeders Nijssen en Zonen in Mijnsheerenland werd een Tatra Phoenix PR 3335 met wide-spread opstelling geleverd. Tatra Nederland leverde het voertuig met een 460 pk Paccar-motor en een geautomatiseerde ZF Traxon 16 versnellingsbak. HSW in Weesp verzorgde de twee-zijden kipperbak met Multikap, evenals de HMF 16.43, 16 ton-meter autolaadkraan en de nodige kisten onder de auto.

Nijssen zocht kipper met wide-spread tandemstel

Gebroeders Nijssen en Zonen zit in het loonwerk, het grondverzet, de aanneming, de groenvoorziening, verhuur, en de levering van zand, grind en grond. Daarnaast verricht het bedrijf constructiewerk, spuit- en straalwerk. Voor het transport zijn vier knijperauto’s in gebruik. De nieuwe truck van Gebroeders Nijssen en Zonen is te zien op de foto boven aan dit artikel.

‘Voor het werk waren we op zoek naar een kipper met een gestuurd wide-spread tandemstel’, legt Jaap Nijssen uit. Hij staat samen met zijn neef Jaco en nicht Melissa op het punt om als derde generatie het ruim zestig jaar bestaande familiebedrijf over te nemen van vader en oom Arjan en Leo. ‘We hadden al een Iveco Trakker en twee Volvo’s rijden, waarvan er een is uitgerust met een later gemonteerde wide-spread. Dat wilden we nu ook, maar dan wel een af-fabriek-oplossing en met een dealer in de buurt voor het onderhoud. Dan neemt het aantal keuzemogelijkheden snel af.’

‘DAF-componenten, dat geeft vertrouwen’

Op de TKD werd contact gelegd met Tatra Nederland. Jaap Nijssen: ‘Vanuit de historie hadden wij geen ervaring met het merk Tatra, maar het feit dat zij gebruik maken van DAF-componenten spreekt ons wel aan. Het geeft een goed en betrouwbaar gevoel, zeker in combinatie met Truckland Rotterdam-Zuid als de dealer om de hoek. Het normale onderhoud doen wij hier zelf, maar soms moet je even naar dealer en dan is het goed dat die in de buurt zit.’

Tekst gaat door onder de foto.

Tatra-pronk-belkom-tatra-pr4343-8x6-2

Phoenix PR4343 met GVW van 43 ton voor Pronk-Belkom

Eveneens op de TKD werd in 2018 het eerste contract getekend voor een Tatra via Truckland. Deze wagen is nu uitgeleverd. Hans Pronk van Pronk-Belkom zette destijds zijn handtekening.

Pronk bestelde een 8×6. De Phoenix PR4343 heeft een GVW van 43 ton. De wagen is te zien op de foto hierboven. Pronk-Belkom is gespecialiseerd in het transport van zand, grond en asfalt.

Bekijk HIER het BouwMachines Nieuwsdossier over bouwtransport.

 

Reageer op dit artikel