nieuws

Tobroco-Giant lanceert in één klap acht nieuwe machines

Materieel

Tobroco-Giant lanceert in één klap acht nieuwe machines

Tobroco-Giant lanceert in één klap acht nieuwe machines. Het gaat om zes knikladers van 2,2 ton en twee shovels van 2,5 ton. De wielladers zijn allemaal voorzien van een Stage V- motor.

De acht nieuwe machines van Tobroco-Giant worden als G2200- en G2500-modellen op de markt gebracht.  Ze zijn beschikbaar met standaard hef en met X-TRA frame voor zware werkzaamheden in de bouw en het grondverzet.

Zes nieuwe modellen in G2200-serie

De G2200-serie bestaat uit zes modellen. Naast de standaard G2200 kan worden gekozen voor een G2200 HD en een G2200 HD PLUS. Deze drie modellen zijn daarnaast ook beschikbaar als X-TRA model met een hogere kiplast.

Alle G2200-modellen worden aangedreven door een 3-cilinder Kubota-motor met 26 pk, in combinatie met hydrostatische vierwielaandrijving met automotive besturing. Het verschil tussen de modellen zit in het gebruik van verschillende assen. Zo worden de G2200 en G2200 X-TRA uitgerust met 6-tons assen, die zorgen voor een trekkracht van 12.600 N.

Hogere snelheid en meer trekkracht

De G2200 X-TRA en X-TRA HD hebben dezelfde 6-tons assen maar de overbrenging van de assen is aangepast. Dit geeft de machine twee versnellingen voor een hogere snelheid en meer trekkracht (14.300 N).

De G2200 HD PLUS en X-TRA HD PLUS zijn de topmodellen van de serie. HD staat voor Heavy Duty. De machines zijn voorzien van 8-tons assen en een planetaire eindaandrijving voor meer tractie en een trekkracht van 23.000 N.

Voor de modellen met een standaard frame geldt een kiplast van 1.400 kg en een hefhoogte van  ruim 2,8 meter. Het X-TRA frame zorgt voor een kiplast van 2.054 kg en een hefhoogte van 2,45 meter. Op de foto helemaal boven aan dit artikel is de G2200 HD PLUS te zien.

Tekst gaat verder onder de foto.

tobroco-giant G2500-X-TRA-HD-min

De G2500: voor plekken waar weinig ruimte is

Tot de nieuwe machines van Tobroco-Giant behoren ook twee G2500-modellen. Deze G2500 HD en X-TRA HD (zie foto) hebben een bedrijfsgewicht van 2400 kg.  Ze hebben een 4-cilinder Kubota-motor van 26 pk. Beide knikladers beschikken over hydrostatische vierwielaandrijving, twee versnellingen en 8-tons planetaire assen. Samen met de limited slip op beide assen zorgt deze aandrijving ervoor dat de wiellader een  trekkracht van 18.000 N heeft.

Met de G2500 kan worden gewerkt op plekken waar weinig ruimte is. De beperkte hoogte van 232 cm biedt daarnaast de mogelijkheid om werkzaamheden binnen uit te voeren. Optioneel zijn de modellen uit te rusten met een neerklapbaar veiligheidsdak. Dit verlaagt de doorrijhoogte met 34 cm.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Tobroco-Giant

 

Reageer op dit artikel