nieuws

Safety Award doet zijn intrede op Matexpo 2019

Materieel

Safety Award doet zijn intrede op Matexpo 2019

Tijdens de komende editie van de bouwmaterieelbeurs Matexpo in Kortrijk wordt voor het eerst een Safety Award uitgereikt. Vijftien bedrijven dingen mee naar deze prijs.

Sinds 2007 worden tijdens Matexpo prijzen uitgereikt. Voor exposanten met het meest innovatieve product is er de Innovation Award. Het product met de meest milieuvriendelijke eigenschappen wint de Green Award. Dit jaar wordt daar een derde award aan toegevoegd, namelijk de Safety Award.

15 bedrijven genomineerd voor Matexpo Safety Award

Voor de Safety Award zijn 15 bedrijven genomineerd. Daaronder bevinden zich onder meer Arden Equipment voor het UA serie 3 snelwisselsysteem, Merlo De Lille voor het geautomatiseerde beveiligingssysteem op Merlo roterende en starre verreikers, Mercedes-Benz Trucks voor Active Brake Assist met voetgangersherkenning en Steelwrist voor de volautomatische SQ snelwissel met het gepatenteerde veiligheidssysteem Front Pin Lock.

Matexpo 2019: 11 – 15 september

Matexpo 2019 gaat woensdag 11 september van start in Kortrijk Xpo. De beursorganisatie verwacht zo’n 370 exposanten, die samen 1.500 merken vertegenwoordigen. Voor de 38e editie van de vakbeurs wordt uitgegaan van meer dan 40.000 bezoekers. Matexpo 2019 sluit op zondag 15 september weer de deuren.

De Matexpo Demodays worden gehouden in september 2020.

 

Matexpo Innovation Award

Arden Equipment dingt dit jaar ook mee naar de Innovation Award. In deze categorie is het bedrijf genomineerd voor de integratie van de mono-boostertechnologie op sloopscharen. Ook Keestrack maakt kans op een Innovation Award met de R3e volledig hybride plug-in percussiebreker. Andere genomineerden zijn onder andere Sitech Belgium (Tiny Surveyor uitzetrobot), Smartyard (digitaal platform voor de huur en verhuur van zware bouwmachines), SMT Belgium (Sennebogen 355E heavy duty telehandler) en Van der Spek (kunststof hijskabel voor torenkranen). In totaal komen 30 bedrijven in aanmerking voor een Innovation Award.

Veel elektrische machines genomineerd voor Green Award

Matexpo Safety AwardDe lijst genomineerden voor de Green Award telt 20 bedrijven. Kanshebbers zijn onder meer Bobcat (elektrische minigraafmachine E10e), De Bruycker – Kemp (hybride tandemwals Bomag BW 174 Hybrid), Firma Beel (elektrische kniklader Tobroca Giant G2200E en Wacker Neuson (elektrische minigraafmachine Wacker Neuson EZ17e).

 

Reageer op dit artikel