nieuws

Merlo Roto 50.35S plus voor Biemond & Lems

Materieel

Merlo Roto 50.35S plus voor Biemond & Lems

Verreikercentrum Midden Nederland heeft een Merlo Roto 50.35S plus geleverd aan Biemond & Lems Verhuur in Heerjansdam. De Merlo Roto 50.35S plus is de grootste roterende verreiker in het programma van Merlo.

Merlo heeft de 50.35S plus een paar maanden geleden in productie genomen. De roterende verreiker heeft een lifthoogte van bijna 35 meter en een laadcapaciteit van 5 ton. De machine heeft een dubbel hydraulisch systeem met load sensing en flow sharing, hetgeen volgens Merlo zorgt voor een hoge nauwkeurigheid bij gelijktijdige bewegingen. Door de aparte pomp voor het zwenken kan de bovenwagen snel en met precisie in positie worden gebracht, aldus Merlo. 

Gebruiksgemak en ergonomie van de Merlo 50.35S plus 

Merlo stelt bij de ontwikkeling van de machine veel aandacht te hebben geschonken aan gebruiksgemak en ergonomie. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe, multifunctionele armleuning en joystick. Verder heeft de roterende verreiker geautomatiseerde systemen voor het positioneren van de stabilisatoren.                                        

De machine is geleverd en TCVT gekeurd als verreiker, hoogwerker en als mobiele kraan. Biemond & Lems kochten bij de Merlo een werkkooi, een gegalvaniseerde telejib en een FEM vorkenbord.

Nieuws over de Verticaal Transport-branche

 

Reageer op dit artikel