nieuws

Meijmat ziet in Sennebogen 673 E de ideale partner

Materieel

Meijmat ziet in Sennebogen 673 E de ideale partner

Kraanverhuurder Meijmat heeft een derde Sennebogen machine toegevoegd aan het materieelpark. ‘Deze machine draag bij aan klimaatneutraal ondernemen. De Sennebogen 673 E is milieuvriendelijk, verbruikt minder brandstof en produceert minder geluid’, aldus directeur Willem van der Meijden.

De Sennebogen 673 E telescooprupskraan voldoet aan de emissie-eisen van Stage V. ‘Deze machine realiseert significante brandstofbesparingen in de ecostand bij lagere toerentallen’, aldus Rienk Nadema, commercieel manager bij Sennebogen importeur Van den Heuvel. 

Zware betonelementen hijsen met Sennebogen 673 E 

De Sennebogen 673 E is ingezet op een bouwproject in Oirschot.  Zware prefab betonelementen moesten hier tussen bestaande bebouwing worden gehesen. De Sennebogen 673 E kan lasten tot 70 ton hijsen. 

Sennebogen 673 E Meijmat

Willem van der Meijden (links), directeur van Meijmat, en Rienk Nadema, commercieel manager bij Sennebogen importeur Van den Heuvel.

Meijmat-directeur Van der Meijden ervaart het als een voordeel dat de telescooprupskraan eenvoudig te vervoeren is. Het rupsen kunnen worden ingetrokken, zodat de breedte van de machine minder dan 3,5 meter is en de Sennebogen eenvoudig op een dieplader kan worden vervoerd. Zodra we op de bouwplaats aankomen is de machine klaar voor gebruik.’ 

Werkcomfort voor de machinist 

 ‘De machine is niet alleen compact, maar ook erg robuust’, vervolgt Van der Meijden. ‘En de machinist is ook zeer tevreden: de ergonomische cabine verhoogt het werkcomfort en de gebruikvriendelijkheid.De joystickbediening, de grote schuifdeur en de grote treeplank naast de cabine zijn ergonomische functies die de veiligheid vergroten.’ 

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Sennebogen.

Reageer op dit artikel