nieuws

Iveco lanceert nieuwe generatie bouwtrucks

Materieel

Iveco lanceert nieuwe generatie bouwtrucks

Iveco heeft in Madrid een compleet nieuwe generatie zware bedrijfswagens gepresenteerd. Onder de namen S-Way en X-Way begint het merk met de langeafstandsvoertuigen en de bouwtrucks. Later volgt nog de T-Way voor het echte off-road werk.

Technisch blijft alles bij het oude bij Iveco, maar een betere stroomlijn moet volgens Iveco zorgen voor lagere brandstofkosten. Iveco spreekt in dit verband van een brandstofbesparing van 4 procent. Deelbare bumpers en de uitgebreide connectiviteit, waardoor onderhoud beter gepland kan worden, moeten bijdragen aan minder onderhoudskosten en lagere kosten van eigendom. Door preventief onderhoud kan stilstand voorkomen worden en dat leidt dan weer tot een hogere ‘uptime’, zoals dat genoemd wordt. 

Uitgebreide facelift voor cabines Iveco bouwtrucks 

De cabines van de nieuwe generatie zijn in de basis dezelfde als voorheen, maar dan met een uitvoerige facelift. Daarbij zijn zelfs de deuren, bodemplaten en cabinedaken vervangen. Daardoor is het topmodel voortaan meeen vlakke vloer leverbaar. Dat zorgt voor meer interieurruimte dan voorheen. Het dashboard is duidelijk nog hetzelfde als in de vorige generatie Iveco trucks. Wel zijn er betere materialen gebruikt en lijkt de afwerking op een hoger niveau dan voorheen. 

Op technisch gebied is er vooralsnog geen nieuws. Ook de nieuwe generatie is leverbaar met LNG en CNGmotoren tot 460 pk. Van de voorspelde 500 pk LNGversie is nog geen sprake en die werd ook niet aangekondigd.  

Iveco Fit Cab

Iveco bouwtrucks

Trainen in de Iveco Fit Cab.

Vermeldenswaardig zijn twee speciale modellen van Iveco. In de ‘Fit Cab’ biedt het merk chauffeurs de mogelijkheid om te trainen in en rond de cabine. Een andere special edition is de Magirus truck. Daarmee grijpt Iveco terug op de roem van dit ooit zo grote Duitse truckmerk, dat later op ging in de Ivecostal. 

Reageer op dit artikel