nieuws

Case 1021G aan het werk in de kolenoverslag

Materieel

Case 1021G aan het werk in de kolenoverslag

Van der Vrande heeft een Case 1021G wiellader geleverd aan de firma Reijnders in Boxtel. De machine wordt ingezet bij de overslag van kolen.

De shovel is voorzien van een door Eurosteel op maat gemaakte hoogkiepbak uit Hardox, met aan de binnenzijde RVS. De 28 ton wegende Case 1021G heeft een FPT Cursor 9 motor met een een vermogen van 320 pk. 

Case 1021G met tal van opties 

Case 1021GDe machinist mocht de machine helemaal naar wens laten opbouwen. Hij koos voor ruim voldoende werkverlichting, 27MC met handsfree bediening, getint glas, weegsysteem, joystickbesturing, driehendelbediening, luxe lederen verwarmde stoel en een verchroomde uitlaat. 

Kenmerkend voor de G-serie wielladers van Case is de ‘Case cooling cube’, waardoor iedere koeler verse lucht krijgt. Het dagelijks schoonmaken van de koelers gaat automatisch met de omkeerbare ventilator waarvan het interval en tijdsduur instelbaar is. Dit komt goed van pas, aangezien de Case 1021G in een zeer stoffige omgeving werkzaam is.  

Verder is de Case voorzien van een Syklone voorfilter en een volgens Van der Vrande uniek zelfreinigend luchtinlaatsysteem, waarbij de onderdruk van het uitlaatsysteem de luchtfilters schoonhoudt. Het reguliere onderhoud is vanaf grondniveau uit te voeren.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Case. 

Reageer op dit artikel