nieuws

Attractie- en Vakantiepark Slagharen kiest opnieuw voor Ahlmann zwenklader

Materieel

Attractie- en Vakantiepark Slagharen kiest opnieuw voor Ahlmann zwenklader

Het 83 hectare grote terrein van Attractie- en Vakantiepark Slagharen wordt al decennia onderhouden met Ahlmann machines. Meest recente aanschaf is een Ahlmann AZ 95f. De zwenklader vervangt een 19 jaar oude Ahlmann AZ 85t.

De nieuwe AZ 95f zwenklader is voorzien van een 75 pk sterke Deutz turbodieselmotor die voldoet aan de Stage V emissienormen. De machine is geleverd met een puinbak en palletvorkinstallatie. Daarnaast is de zwenklader onder andere voorzien van slangbreukbeveiliging, overlastsignalering, vangmuil trekhaak, achteruitrijcamera en remventiel. Door de compacte bouw, de 180° zwenkbare shovelarm en de vierwielbesturing is de AZ 95f geschikt om op die plaatsen te werken waar weinig ruimte is om te manoeuvreren.

Ahlmann AZ 95f zwenklader

Verkoopadviseur Eduward Haverkort (rechts) overhandigt de sleutels van de Ahlmann AZ 95f zwenklader aan Ben Nijkamp.

Ahlmann zwenklader met meer dan 22.000 draaiuren

Het attractiepark in Slagharen werkt al sinds 1977 met Ahlmann machines. Na enkele Ahlmann AS 7(B) zwenkladers, kocht Ben Nijkamp, hoofd technische dienst van Attractie- en Vakantiepark Slagharen, in 2000 de nu ingeruilde AZ 85t. Deze machine heeft in de afgelopen 19 jaar ruim 22.000 uur op de teller gezet.

De nieuwe Ahlmann AZ 95f werd geleverd op de dag dat Ben Nijkamp na een dienstverband van ruim 48 jaar afscheid nam van zijn werkgever.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Ahlmann.

Reageer op dit artikel