nieuws

Rigter past Atlas 1905 aan voor Demarec DRS 30 ijzerschaar

Materieel

Rigter past Atlas 1905 aan voor Demarec DRS 30 ijzerschaar

Ritger Handelsonderneming heeft voor recyclingbedrijf Veldman uit IJmuiden een Atlas 1905 geschikt gemaakt voor gebruik met een ijzerschaar. De machine is aangepast voor het knippen met een Demarec DRS 30 ijzerschaar.

Rigter heeft allereerst de giek gedemonteerd en deze vervolgens ingekort. Daarna is er een gevlakte plaat tegenaan gelast met diverse verstevigingen. De plaat heeft een CAT-gatenpatroon, wat aldus Rigter wereldwijd één van de meest voorkomende patronen is.

Atlas 1905 met Demerad DRS 30 ijzerschaarAan de plaat is een Demarec DRS 30 ijzerschaar gemonteerd. Vanzelfsprekend zijn ook de slangen passend gemaakt.

Goede kinematiek

Bij de aanpassingen aan de Atlas 1905 heeft Rigter steeds oog gehouden voor een goede kinematiek. Het resultaat is volgens het bedrijf een goede stabiliteit van de machine in combinatie met een maximaal bereik. ‘Met de machine kan veilig 360 graden rondom worden gewerkt’, laat Rigter weten.

Reageer op dit artikel