nieuws

Powerscreen Warrior 1800 voor Mourik Groot Ammers

Materieel

Powerscreen Warrior 1800 voor Mourik Groot Ammers

Mourik uit Groot-Ammers heeft op een project in Zeeland een Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. Het bedrijf haalde de 32 ton wegende zeefmachine met de eigen zwaartransport-combinatie op bij de vestiging van leverancier Van der Spek in Hardenberg.

De Powerscreen Warrior 1800 heeft een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880 mm en een breedte van 1.500 mm. Het boven- en onderdek van de Warrior machines zijn van gelijke grootte; de 1800 heeft hierdoor een zeefoppervlakte van 14,64 m2. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm.

‘Warrior heeft sterke zeefbox dankzij Huck-Bolts’

Powerscreen Warrior MourikDoor bij de bouw gebruik te maken van zogenaamde Huck-Bolts is de zeefbox aldus Van der Spek zeer sterk. Huck-bolts worden met behulp van hydraulisch gereedschap aangetrokken, waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt, breekt het overige deel af en zit het vast. Groot voordeel is volgens de leverancier dat geen laswerk nodig is om de zeefbox samen te stellen en er dus geen risico is op scheuren. Ook kunnen Huck-Bolts in tegenstelling tot normale bout-moerverbindingen nooit los lopen.

De Warrior 1800 heeft een hydraulisch te liften zeefbox, zodat de zeefdekken eenvoudig gewisseld kunnen worden. Ook maakt dit het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal gemakkelijker.

De machine is voorzien van 900 mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band. De opvoerband naar de bunker is 1.300 mm breed.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel