nieuws

Klompé heeft eerste nieuwe Dynapac CS1400 van Nederland

Materieel

Klompé heeft eerste nieuwe Dynapac CS1400 van Nederland

Asfaltverwerker Klompé in Achterveld heeft als eerste in Nederland de nieuwe Dynapac CS1400 statische wals in gebruik genomen. Klompé schafte onlangs ook al een nieuwe Dynapac SD2500CS aan.

De Dynapac CS1400 heeft een gelijke bandagediameter aan de voor- en achterzijde. Alle walsrollen zijn aangedreven. Hiermee wordt volgens leverancier Van der Spek voorkomen dat het te walsen oppervlakte wordt opgeduwd. ‘Een optimale verdichting is het resultaat.’ Afhankelijk van de geplaatste ballast heeft de machine een gewicht tussen de 11 en 13 ton.

Leverancier Van der Spek belooft besparing tijd en brandstof

De nieuwe machine verdicht in één werkgang gelijk een breedte van 2.100 mm met drie walsen. Doordat in de gelijke werkgang zowel aan de voor- als achterzijde wordt verdicht, wordt volgens Van der Spek veel tijd en brandstof bespaard. ‘De knikbesturing waarmee de Dynapac CS1400 is uitgevoerd heeft het grote voordeel dat ook in bochten over de gehele breedte wordt verdicht.’

De CS1400 heeft een Stage IV Final-motor. Alle dagelijkse controle- en onderhoudswerkzaamheden kunnen vanaf de grond worden uitgevoerd. Ook de watertanks van het sproeisysteem zijn vanaf de grond te vullen.

Dynapac CS1400 heeft diverse extra opties op verzoek machinist

Naar wens van de machinist is deze Dynapac CS1400 uitgevoerd met diverse extra opties. Zo zijn extra spiegels gemonteerd en heeft de machine draaibare stoelen en een asfalttemperatuurmeter.

Lees HIER meer berichten over Dynapac.

 

Reageer op dit artikel