nieuws

Gepimpte asfaltkipper voor Willem Diepeveen

Materieel

Gepimpte asfaltkipper voor Willem Diepeveen

De nieuwe asfaltkipper van Willem Diepeveen uit Achterveld is een opvallende verschijning. Diepeveen werkt met zijn eigen combinatie voor Avema Wegenbouw.

De ‘Desperado’ DAF vier-asser is een truck waar je niet omheen kunt. Of is het toch een Ginaf? Diepeveen: ‘Ik wilde graag DAF op het kenteken hebben, maar het is officieel een Ginaf. De DAF 8×4 is bij Ginaf omgebouwd tot een wide-spread asopstelling voor een hoger laadvermogen. Met twee 10 tons voorassen en twee keer 11,5 ton achter mag de truck 43 ton wegen.’

Tekst gaat verder onder de foto.

DAF asfaltkipper

Compacte vier-asser nodig

Diepeveen houdt van Amerikaanse trucks, maar die zijn in ons land niet heel praktisch. Voor zijn werkzaamheden heeft hij een compacte vier-asser nodig , want er moet een dieplader achter kunnen binnen de wettelijke lengte. Op die dieplader staan dan een asfalteermachine en een wals waarmee Diepeveen iedere ochtend naar een klus rijdt. Als de machines op het werk gelost zijn, wordt de dieplader geparkeerd en kan Diepeveen asfalt aanvoeren met zijn DAF.

Opvallende asfaltkipper

DAF asfaltkipperDe asfaltkipper heeft een aantal opvallende features. Zo koos Diepeveen voor hele strakke en compact LED strips die op de spatborden gemonteerd zijn. Bijzonder is dat de achterlichten omhoog kunnen klappen. Deze functie kan vanuit de cabine bediend worden. Diepeveen:  ‘Als ik voor de asfaltmachine sta dan moet hij tegen de banden aan kunnen drukken. De verplichte spatborden zitten dan in de weg, maar door ze omhoog te klappen heb ik geen problemen. Het werkt in de praktijk super.’ DAF asfaltkipper

Het hele chassis is in de gele lak gezet en achter de cabine staan twee enorme uitlaten. Het cabine interieur is compleet bekleed door Truckstyling Lunteren, terwijl alle gespoten delen door MW Designs onder handen zijn genomen. Het resultaat is een felgeel interieur met overal gekleurde LED verlichting en details in marmerkleur. De complete afwerking van het chassis met kisten en dergelijke is uitgevoerd door Gerrit Holdijk in Harderwijk. Hij maakte ook de speciale zonneklep en de stoere voorbumper. Alles bij elkaar een ontzettend dikke en opvallende asfaltkipper, en dat was nou precies de bedoeling.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel