nieuws

Jan Boeve koopt de laatste Takeuchi op weg naar zijn pensioen

Materieel

Jan Boeve koopt de laatste Takeuchi op weg naar zijn pensioen

Jan Boeve van Loon- & Grondverzetbedrijf J. Boeve heeft een nieuwe Takeuchi TB290-2 in gebruik genomen. Omdat Boeve over ongeveer vijf jaar met pensioen hoopt te gaan, is dit de laatste Takeuchi die hij naar verwachting koopt.

Boeve is al 39 jaar eigenaar van het gelijknamige loon- en grondverzetbedrijf in Oldebroek. Hij draait sinds ongeveer 25 jaar op Takeuchi machines. Hij is ooit gestart met de TB070, en heeft daarna onder meer een TB125, een TB228 en een TB175 in bezit gehad.

Na 7200 uur draaiuren werd het tijd voor een nieuwe Takeuchi

Vorig jaar had de TB175 van Boeve 7200 uren op de teller staan. Daarom vond hij het tijd worden voor de aankoop van een nieuwe machine.

Takeuchi-2Vertegenwoordiger Peter Hulsman van Verhoeven adviseerde Boeve de TB290-2, de nieuwe versie van de TB290. Deze machine is uitgerust met een roetfilter en een Stage V-motor.

De hydraulische pompen van de TB290-2 zijn groter dan bij zijn voorganger. Volgens Verhoeven zorgt dit voor meer hydraulisch vermogen.

‘Hij doet ’t goed!’

Jan Boeve is dik tevreden met zijn nieuwe 9-tonner. ‘Hij doet ’t goed! Elke machine heeft wel zijn eigen minpunt, maar qua afwerking en draaien kan voor mij niets tippen aan een Takeuchi.’

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Takeuchi.

 

Reageer op dit artikel