nieuws

Deutz gaat motoren bouwen voor Sany

Materieel

Deutz gaat motoren bouwen voor Sany

De Duitse motorenfabrikant Deutz en de Chinese machinefabrikant Sany zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Afgesproken is dat Deutz de productie van Sany’s huidige motorenrange overneemt, met het doel in 2022 zo’n 75.000 nieuwe motoren te leveren aan de Chinese fabrikant. Deze motoren zullen voldoen aan de China IV emissie-eisen voor off-road machines en China 6 emissie-eisen voor wegvoertuigen.

De joint-venture met Sany past in de plannen van de Duitse motorenfabrikant om verder te groeien in China. Zo is Deutz met Beinei een strategische alliantie aangegaan. Afgesproken is dat het managementteam van Deutz toezicht houdt op de productie van zo’n 20.000 motoren voor de Aziatische markt in 2022 in een nieuwe fabriek in Tianjin. De eerste aanzet hiervoor moet volgend jaar gegeven worden, als 2.000 tot 3.000 motoren geproduceerd gaan worden.

Verder is Deutz een partnership aangegaan met Far East Horizon, een belangrijke speler in China op de verhuurmarkt voor bouwmaterieel.

Samenwerking met Sany belangrijke mijlpaal voor Deutz

Frank Hiller, CEO Deutz, is blij met de samenwerking met Sany

Deutz topman Frank Hiller

Frank Hiller, CEO bij Deutz, bevestigt dat de samenwerking met Sany een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf. ‘We bevinden ons nu in een ideale positie om te profiteren van de snelle groei van werelds grootste individuele markt voor motoren. Dankzij de allianties met lokale partners kunnen we onze lokale aanwezigheid aanzienlijk vergroten. Bovendien hebben we nu toegang tot een aantrekkelijk productienetwerk waarmee we efficiënt kunnen voldoen aan de vraag van klanten in de regio. We kunnen ook gebruikmaken van een uitgebreid servicenetwerk dat we systematisch verbeteren met digitale oplossingen. In een eerste fase streven we naar een omzet van ongeveer een half miljard euro tegen 2022.’

De Chinese markt voor motoren is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en de opwaartse trend zal nog enkele jaren aanhouden. In het segment van motoren voor bouwmachines wordt voor dit jaar een groei verwacht van 5%. De markt voor motoren voor overslagmachines zal naar verwachting groeien met zo’n 10%.

 

Lees ook: Deutz showt elektrische en hybride motoren in verreikers Liebherr en Manitou

Reageer op dit artikel