nieuws

Bultena Verhuur investeert in Sennebogen 613 E rupskraan

Materieel

Bultena Verhuur investeert in Sennebogen 613 E rupskraan

Bultena Verhuur heeft een Sennebogen 613 E ruspkraan aan de materieelvloot toegevoegd. De telescoopkraan is direct ingezet door consortium Baak (Ballast Nedam en Deme) bij de bouw van de Blankenburgverbinding, de tunnelverbinding die de A20 en de A15 ten westen van Rotterdam met elkaar verbindt.

Met de Sennebogen 613 E worden de ankerstangen voor de damwanden geplaatst. De 613 E is met een liftcapaciteit van 16 ton het kleinste model uit de range telescooprupskranen van Sennebogen. Het grootste model uit deze serie heeft een liftcapaciteit van 130 ton.

Sennebogen 613 E heeft in hoogte verstelbare cabine

Senebogen 613 EDe Multicab cabine is hydraulisch 1,75 meter in hoogte verstelbaar. De machinist heeft zo een goed zicht op het werk. De actuele liftdata zijn eenvoudig af te lezen op het display. Als de maximale waarden worden overschreden, grijpt het systeem in.

De lier bevindt zich aan de achterkant van de hoofdgiek en is uitgerust met een hijskabel van 14 mm. De maximale trekkracht bedraagt 35 kN. Programma’s en tabellen kunnen eenvoudig via het display worden ingesteld. De 93 kW dieselmotor voldoet aan de emissie-eisen van Stage IV.

Bekijk HIER het BouwMachines Merkdossier over Sennebogen.

Reageer op dit artikel