nieuws

Twee Scania’s 10×4*6 XT voor Zandink Zandhandel

Materieel

Twee Scania’s 10×4*6 XT voor Zandink Zandhandel

Zandink Zandhandel heeft twee nieuwe Scania’s R450 10×4*6 XT in gebruik genomen. Het was voor het eerst dat Zandink koos voor Scania.

De voertuigen hebben twee sturende voorassen, een tandemstel, een hefbare meesturende naloopas en een kipperopbouw van Gijsbertsen.

Bij Zandink moet het ‘net even robuuster’ zijn

Henny Smink, eigenaar-directeur van Smink Infra, waaronder Zandink valt, koos bewust voor de XT-uitvoering.

‘Bij ons moet het allemaal net even robuuster zijn’, zegt Smink. ‘In het zand heb je een voertuig nodig dat zeg maar iets meer ‘down to earth’ is. Daar is een stalen bumper belangrijk. En een bouwgerelateerd interieur dat iets meer tegen wat zand kan. Ook de spiegels mogen bij ons iets steviger zijn dan normaal.’

Hoop op lagere onderhoudskosten

De beide auto’s dienen als vervanging voor twee andere trucks. ‘Dat waren vol aangedreven 8×8 voertuigen. Die kunnen wel overal komen, maar zijn wel heel onderhoudsgevoelig. Die kosten moeten bij deze voertuigen een stuk lager liggen’, aldus Smink.

Smink denkt dat de voertuigen bij hem 70.000 kilometer per jaar gaan rijden. ‘Daar worden ze niet heel moe van. In de infrastructuur en de wegenbouw is dat een net kilometrage.’

Zandink heeft vestigingen in Nijkerk, Baarn en Amersfoort.

Lees HIER meer berichten en artikelen van BouwMachines over bouwtransport.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel