nieuws

Rupsmobiele Lindner Urraco 75 voor Metaalhandel W. Ketting & Zn.

Materieel

Rupsmobiele Lindner Urraco 75 voor Metaalhandel W. Ketting & Zn.

Metaalhandel W. Ketting & Zn. in Pernis heeft een nieuwe Lindner Urraco 75DK-4 verkleiner in gebruik genomen. Het gaat om een verzwaarde uitvoering die speciaal is doorontwikkeld voor het verkleinen van metalen.

Ketting koos voor een 22 ton wegende machine.

Verzwaarde Powerline-aandrijving met Bosch-Rexroth pompen

De Urraco 74DK-4 is uitgevoerd met een verzwaarde Powerline-aandrijving met Bosch-Rexroth pompen die een kracht van 240.00 Nm mogelijk maken op de assen.

Naast de extra verzwaarde staalbouw en aandrijving is de machine voorzien van een met staalinlagen verstevigde transportband.

W6/7 assen en tegenkammen voor het verkleinen van metalen

De 1.500 mm lange assen met een diameter van 650 mm in de verkleiningunit zijn in snelheid regelbaar. Het product kan direct op de assen worden geladen of in de hydraulisch klapbare bunker.

De assen in de machine kunnen worden gewisseld om andere producten te verwerken. In deze Urraco zijn W6/7 assen en tegenkammen gemonteerd die speciaal zijn ontworpen voor het verkleinen van metalen.

Scania DC09 086A motor met 375 pk

Voor de aandrijving is in de machine een Scania DC09 086A motor geplaatst met 375 pk. Deze 5-cilinder dieselmotor met een inhoud van 9.3 liter voldoet aan de nieuwste Tier IV final emissie-eisen.

Een SCR-systeem (Selective Catalytic Reduction) zorgt middels AdBlue voor de nabehandeling van de uitlaatgassen, in combinatie met EGR (Exhaust Gas Recirculation).

De machine is geleverd door Van der Spek.

Lees hier meer berichten en artikelen van BouwMachines over recycling.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel