nieuws

Powerscreen Warrior 1800 naar Attero in Landgraaf

Materieel

Powerscreen Warrior 1800 naar Attero in Landgraaf

Afvalverwerker Attero heeft op zijn locatie in Landgraaf een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. De 1800 vervangt een Warrior 1400 waarmee lange tijd is gedraaid.

De Powerscreen Warrior 1800 wordt ingezet voor het zeven van te recyclen stromen, zodat deze verder verwerkt en gebruikt kunnen worden.

Zeefoppervlakte van 14,640 m²

De 1800 is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4.880 mm en een breedte van 1.500 mm. Het boven- en onderdek zijn bij Warrios van dezelfde afmeting. Daardoor ontstaat bij de 1800 een zeefoppervlakte van 14,640 m².

De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg ‘agressief’ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om kleine fracties en in elkaar hakende producten te zeven. De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox.

Powerscreen Warrior 1800 goed te beladen met graafmachine of laadschop

De machine heeft 900 mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band.

Op de Powerscreen Warrior 1800 is een brede bunker gemonteerd die is voorzien van een 1.300 mm brede opvoerband. Daardoor moet belading met een graafmachine of laadschop eenvoudiger worden, zegt leverancier Van der Spek.

Draadloze afstandsbediening voor regelen bunkersnelheid

De nieuwe machine van Attero is uitgevoerd met een aangepast vingerdek als bovendek. Attero heeft diverse verschillende maten zeefdekken bij de machine besteld.

De machine is uitgerust met een draadloze afstandsbediening. Met deze afstandsbediening kan onder meer de bunkersnelheid worden geregeld.

Lees hier meer nieuws en achtergronden uit de recyclingbranche.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel