nieuws

Knikmops met heistelling en afstandsbediening

Materieel

Knikmops met heistelling en afstandsbediening

De Schans heeft een Knikmops 180 ontwikkeld met heistelling en afstandsbediening. Montagebedrijf GVA uit Dodewaard heeft de machine inmiddels in gebruik genomen.

Gerrit van Asch, eigenaar van GVA, meldde zich tijdens de TKD bij De Schans met zijn wensenlijstje. Hij wilde een Knikmops 180 met heistelling die op afstand kon worden bestuurd. De afstandsbediening stond boven aan de verlanglijst van Van Asch.

Zonder afstandsbediening werkt de Knikmops als elke andere

De Schans heeft het concept samen met technici van Gebroeders Geens van de Knikmops-fabriek verder uitgewerkt. De machine kan worden bestuurd met een extern bedieningspaneel. De Knikmops is uitgerust met onder meer een ontvanger en zender.

‘De Knikmops schakelt licht in de toeren, waardoor je de machine prima met de afstandsbediening kan sturen en verrijden’, laat De Schans weten. ‘Zodra de afstandsbediening wordt losgekoppeld, werkt de Knikmops als elke andere.’

De giek is horizontaal hydraulisch verstelbaar

Aan de Knikmops is een 45-graden draaikantelstuk gemonteerd om grove oneffenheden te corrigeren. De ‘finetuning’ gebeurt vanuit de heistelling zelf. De giek van de heistelling is inklapbaar vanwege de transporthoogte. Daarnaast is de giek horizontaal hydraulisch verstelbaar, en kan hij zijdelings in- en uitschuiven.

Met de afstandsbediening kan de gebruiker de machine sturen, en voor- en achteruitrijden. Ook de heistelling werkt op de afstandsbediening. ‘Hierdoor kan Van Asch perfect de lijn uitzetten, de paal klemmen, richten, zetten en slaan’, aldus De Schans.

Asfalt of bestrating vormt geen probleem

De heistelling heeft forse kracht. ‘Asfalt of bestrating is geen probleem. Deze combi slaat er dwars doorheen.’ Van Asch heeft vijftien koppen bij de stelling om de meest voorkomende varianten te kunnen slaan. Montagebedrijf GVA is gespecialiseerd in het plaatsen van hekwerken.

Bekijk HIER een video van deze bijzondere Knikmops.

LEES OOK: De Schans komt met elektrische Knikmops

 

Reageer op dit artikel