nieuws

Drie Hitachi graafmachines voor Harthoorn – mét neushoornlogo

Materieel

Drie Hitachi graafmachines voor Harthoorn – mét neushoornlogo

Harthoorn Vlissingen heeft drie nieuwe Hitachi graafmachines in gebruik genomen. De machines werden allemaal voorzien van het kenmerkende neushoornlogo van het bedrijf.

De eerste Hitachi die werd uitgeleverd, was een mobiele graafmachine: een ZX140W-6 2P.

ZX140W-6 2P direct ingezet bij pand van Pladdet

De bandenkraan werd door machinist Pedro de Rijke van Harthoorn direct ingezet bij bestratingswerkzaamheden rond het bedrijfspand van leverancier Pladdet.

De machine is voorzien van onder meer Nokian enkelluchtbanden, led-verlichting, Trimble Earthworks gps-voorbereiding, een SMP draaikantelstuk met grijpermodule, een Deutz dieselmotor die voldoet aan de Tier 4-norm, en een HIOS hydraulisch systeem.

Hitachi ZX85USB met 3D-gps

Na de levering van de ZX140W-6 2P, volgden een ZX350LC-6 Special en een ZX85USBLCN-5 midigraafmachine.

De ZX85USB werd besteld inclusief Trimble Earthworks 3D-gps, en een SMP draaikantelstuk met grijpermodule. De machine werd verder voorzien van overdrukvoorbereiding, led-verlichting, een afneembare treeplank en een bakkenset.

ZX350LC-6 met werkbereik van 12 meter

De ZX350LC-6, te zien op de foto boven dit artikel, werd afgeleverd bij De Blanke Top, een hotel in aanbouw in Cadzand-Bad.

Leverancier Pladdet verlengde de hoofdarm en de graafarm van de rupsgraver tot een werkbereik van 12 meter. Onder de hoofdarm werd een dom gemonteerd voor een hoger werkbereik.

Verder werd het ballastblok verzwaard, en kreeg de machine Trimble Earthworks 3D-gps, led-verlichting, overdrukvoorbereiding, treeplanken en handrelingen.

Inclusief CW45 hydraulische connector

Pladdet kreeg de opdracht om de machine te leveren inclusief een CW45 hydraulische connector, CW45 kantelstuk, een brede bak, dieplepel, zware puinriek met tanden en een vorkenbord.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Hitachi.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

 

Reageer op dit artikel