nieuws

Compact Rent investeert in 56 nieuwe Caterpillars

Materieel

Compact Rent investeert in 56 nieuwe Caterpillars

Compact Rent investeert in 56 nieuwe Caterpillars. Het gaat om rupsgraafmachines van 1 tot 20 ton, mobiele graafmachines van 14 ton, en wielladers van 6,5 en 13 ton.

De machines worden in de loop van het jaar aan Compact Rent uitgeleverd. Na de levering bestaat de vloot van de in Beneden-Leeuwen gevestigde verhuurder uit 355 machines.

Compact Rent wil vloot ‘modern en up-to-date’ houden

‘De kwaliteit van Caterpillar is hoog en de productiviteit van de machines is groot’, zegt Johannes van der Veer van Compact Rent.

‘We houden onze huurvloot modern en up-to-date. In principe vernieuwen we machines tot 8 ton binnen drie jaar en grotere machines binnen zes jaar.’

De eerste NextGen 301.7 Canopy minigraver in Nederland

De order bestaat uit onder meer 41 minigravers. Hieronder is de allereerste Caterpillar NextGen 301.7 Canopy minigraver in Nederland.

Deze minigraver is uitgevoerd met verschillende nieuwe functies zoals joystickbesturing, lcd-display en een kantelbare cabine voor  onderhoud en reparatie.

Toenemende vraag naar machines met airco

De meeste nu bestelde machines beschikken over airco. ‘We zien duidelijk een toenemende vraag naar machines met airco. Natuurlijk is de aanschafprijs daarmee hoger, maar het verhoogt het comfort voor de machinist en daarmee zijn productiviteit’, zegt Van der Veer.

Alle mini- en midigravers zijn voorzien van extra functies, zodat alle uitrustingsstukken die Compact Rent verhuurt, kunnen worden gebruikt.

Bekijk HIER een video van de nieuwe minigraver van Cat met joystickbesturing.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel