nieuws

Caterpillar garandeert brandstofverbruik

Materieel

Caterpillar garandeert brandstofverbruik

Pon Equipment, importeur van Caterpillar, biedt kopers van geselecteerde wielladers een zogenaamde brandstofgarantie. Blijkt het werkelijke verbruik hoger dan het beloofde brandstofverbruik? Dan keert Caterpillar €1,17 uit voor elke liter die de machine meer heeft verbruikt dan is gegarandeerd.

Klanten die voor 30 september 2019 bij Pon Equipment een Caterpillar wiellader aanschaffen, ontvangen na registratie van de machine ieder kwartaal een rapportage waarin het werkelijke verbruik wordt vergeleken met het gegarandeerde brandstofverbruik. Mocht het werkelijke verbruik hoger uitvallen dan Caterpillar belooft, dan ontvangt de klant een voucher ter waarde van € 1,17 voor iedere liter die de wiellader meer verbruikt heeft. De voucher kan voor alle Pon Equipment services en diensten gebruikt worden.

Caterpillar garandeert brandstofgebruik op geselecteerde wielladersExtra bewustzijn creëren rondom brandstofverbruik

‘De technisch ingenieurs van Caterpillar zijn continu bezig om onze producten duurzamer te maken, goedkoper te laten draaien en minder brandstof te laten gebruiken. We hopen met deze brandstofgarantie extra bewustzijn te creëren rondom brandstofverbruik en eindgebruikers te stimuleren hoe daar optimaal mee om te gaan’, zegt Bastiaan Snick, Marketing Directeur bij Pon Equipment.

‘Brandstof bepaalt 30% van de bedrijfskosten’

Snick: ‘Momenteel gaat 30% van de bedrijfskosten naar brandstof. Naast het feit dat een hoog brandstofverbruik negatief effect heeft op het milieu, is het dus ook een enorme kostenpost voor bedrijven. Caterpillar integreert tientallen features in machines met als doel om brandstof te besparen. Denk bijvoorbeeld aan motoren met een hogere vermogensdichtheid. Hiermee worden betere prestaties behaald bij een lager gewicht, wat resulteert in hogere brandstofefficiëntie en lagere emissies. Daarnaast zijn er geavanceerde systemen ontwikkeld die de motor uitzet na een vastgestelde stationaire periode.’

Volgens Snick spreekt Caterpillar met de brandstofgarantie het vertrouwen uit in de duurzaamheid, beperkte CO2-uitstoot en efficiëntie van de machines. ‘Wij informeren onze klanten over het belang van brandstofefficiëntie en manieren om brandstof te besparen. Denk aan het beperken van stationaire uren, het slim gebruik maken van machinedata voor analyse en andere besparingstips voor de machinist. Uiteraard heeft ook de eindgebruiker een verantwoordelijkheid. Onze systemen bieden alle gegevens die nodig zijn om prestaties te benchmarken en verbeterdoelen in te stellen. Met de brandstofgarantie willen we overigens niet alleen een signaal afgeven naar onze klanten, maar ook richting de markt.’

De brandstofgarantie geldt voor onderstaande modellen Caterpillar wielladers:

Model Liters/uur
950M 15
950 GC 15
962M 16
966M 18
966M XE 15
972M 19
972M XE 16
980M 23
982M 25

Meer informatie over de brandstofgarantie van Pon Equipment is hier te vinden.

Lees ook dit artikel over brandstofbesparing:

Reageer op dit artikel