nieuws

VGB Asfalt zet Arocs in als veeg- en kleefsproeiwagen

Materieel

VGB Asfalt zet Arocs in als veeg- en kleefsproeiwagen

VGB Asfalt uit Uden heeft een Arocs 2043 LK in gebruik genomen als veeg- en kleefsproeiwagen. De Arocs is een van de eerste trucks van Mercedes-Benz die op deze manier wordt ingezet.

Voor VGB is het de eerste truck van Mercedes-Benz. Later dit jaar neemt het asfaltverwerkingsbedrijf nog vier Arocs vrachtwagens in gebruik.

Lage rijsnelheid in lage toerentallen

De Arocs 2043 LK met lange ClassicSpace-cabine is geleverd door Mercedes-Benz dealer Rüttchen. De opbouw is verzorgd door het Duitse bedrijf Schäfer.

Het feit dat de Arocs een lage rijsnelheid aankan in lage toerentallen, is belangrijk geweest in de keuze voor Mercedes-Benz, laat leverancier Rüttchen weten. De sproeiwagen rijdt tijdens het aanbrengen van de kleeflaag met een snelheid van slechts 5 km per uur.

Rolbezem en opslag voor 3000 liter kleefemulsie

Door de opbouw is de Arocs geschikt om diverse taken te volbrengen. Aan de voorkant van de truck is een rolbezem geplaatst die het asfalt tijdens het constructieproces reinigt. De truck heeft tevens een opslag voor 900 liter gasolie, 3000 liter water en 3000 liter kleefemulsie. De kleefemulsie wordt door de Arocs aangebracht op het asfalt door middel van een sproeisysteem, dat uitschuifbaar is tot een breedte van vier meter.

Arocs kan ook een dieplader voorttrekken

De kleefemulsie wordt aangebracht tussen de verschillende lagen asfalt om deze te ‘lijmen’. Hierdoor wordt de asfaltconstructie niet alleen sterker en stabieler, maar wordt ook de levensduur vergroot.

Daarnaast is de vrachtwagen voorzien van een vangmuilkoppeling, waardoor de Arocs een dieplader kan voorttrekken. Op deze dieplader worden andere voertuigen voor asfaltverwerking vervoerd.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel