nieuws

Primeur voor Van Beek Asfalt: freesvakken van 50 cm maken met Cat AP255

Materieel

Primeur voor Van Beek Asfalt: freesvakken van 50 cm maken met Cat AP255

Van Beek Asfalt in Maarn heeft een primeur. Als eerste in Nederland neemt het de nieuwe Caterpillar AP255 in gebruik.

‘Met deze AP255 is het mogelijk om bijvoorbeeld freesvakken van 50 cm breed te maken. Dit was tot nu toe niet mogelijk met een asfaltmachine’, laten Rinus en Charlotta van Beek weten namens het bedrijf.

Bij AP255 is breedte tot 3.60 m haalbaar

De AP255 is uitgerust met een Right Side Paving-systeem. Dit maakt het mogelijk om alleen asfalt te verwerken dat voor het rechter uitschuifdeel ligt. Dit kan een strookje zijn van 10 cm breed, tot aangebouwd 100 cm.

De machine heeft een standaard breedte van 1.40 m – 2.60 m. Met verbredingsstukken kan dit worden uitgebreid tot 3.40 m. Met de elektrische en verwarmde zijschotjes omhoog is 3.60 m haalbaar.

‘Alles dat hier tussenin ligt en waar de machine langs kan rijden, kunnen we machinaal maken’, aldus Van Beek. ‘Dus ook freesvakken van 50, 70 en 100 cm.’

Gekleurde stroken midden op de rijbaan

Met CentrePaving kan midden onder de machine asfalt worden gedraaid vanaf 50 cm breed, ook als dat in de ronding moet gebeuren. ‘Denk hierbij bijvoorbeeld aan gekleurde stroken in het midden van de rijbaan.’

Verder is er de mogelijkheid om van de hopper een trechter te maken, ook aan de voorzijde. Hierdoor kan de AP255 eenvoudig gevuld worden door een autokraan, mobiele kraan of voorlader.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Caterpillar.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel