nieuws

Merlo vernieuwt range starre en roterende verreikers 

Materieel

Merlo vernieuwt range starre en roterende verreikers 

Merlo heeft tal van nieuwe machines meegenomen naar de Bauma. Uit de range roterende verreikers zijn dat de Roto 40.16 S, Roto 50.21 S Plus, Roto 50.26 en Roto 50-35S-Plus. Nieuw in de range starre verreikers zijn de Panoramic P35.11TT, P40.13, P40.17 en P120.10 HM. 

De Panoramic starre verreikers zijn verkrijgbaar in drie varianten: een instapmodel voor klanten die een machine willen die eenvoudig te bedienen is; de Panoramic Classic heeft chassis nivellering; Panoramic Advanced is de meest uitgebreide machine. De machines uit de Advanced serie hebben een verbeterde transmissie, een sterkere motor en de cabine is voorzien van meer comfort. 

Roto roterende verreikers

De roterende verreikers uit de Roto range kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën. De 400 modellen kunnen 415° graden roteren. De maximale capaciteit is 4.000 kg bij werkhoogtes tussen 15,7 en 17,6 m. De 600 modellen kunnen tot 600° graden roteren. De maximum capaciteit is 4.950 kg bij werkhoogtes tussen 20,8 en 26 meter. Op de foto is de Merlo Roto 40.16 te zien.

De Advanced modellen kunnen oneindig roteren. De maximum capaciteit van de Advanced modellen varieert van 4.950 kg tot 7.000 kg bij werkhoogtes tussen 20,8 en 34,2 meter. 

Merlo belooft ‘aanzienlijke’ besparing op brandstof

Alle nieuwe Roto modellen worden uitgerust met de nieuwe EPD (Eco Power Drive) transmissie. Met deze aandrijving wordt volgens Merlo aanzienlijk bespaard op brandstof. 

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel