nieuws

Kobelco’s grootste rupsgraafmachine komt naar Europa

Materieel

Kobelco’s grootste rupsgraafmachine komt naar Europa

De Kobelco SK850LC-10E maakt deze week tijdens Bauma 2019 zijn Europese debuut. Het is de grootste graafmachine van Kobelco. 

Volgens Peter Stuijt, productmanager bij Kobelco Construction Machinery Europe, heeft het succes van de zware sloopmachines van Kobelco in Europa de weg geplaveid voor de introductie van de SK850LC-10E. De machine is te zien op de foto hierboven.

SK850LC-10E heeft snelle cyclustijden

Stuijt zegt dat de machine zich kenmerkt door snelle cyclustijden, een soepel hydraulisch systeem en een laag brandstofverbruik. De SK850LC-10E heeft een Hino motor met een vermogen van 380 kW bij een maximum koppel van 2.120 Nm. 

De conventionele SK850LC-10E is beschikbaar in vier giekconfiguraties. Naar verwachting komt de machine in 2020 beschikbaar in een sloopuitvoering. 

Nieuwe generatie midi-graafmachines

Kobelco kondigt verder de lancering aan van twee nieuwe midi-graafmachines, de SK75SR-7 en SK85MSR-7. Ten opzichte van hun voorgangers uit de -3-serie zijn de machines volgens Kobelco op meerdere punten verbeterd om te voldoen aan de wensen van de Europese markt. 

Kortere graafcycli en meer motorvermogen moeten bijdragen aan een verbetering van de prestaties. Dankzij de kleine draaicirkel zijn de machines geschikt om te werken op locaties waar de ruimte beperkt is. Kobelco’s iNDr (een geïntegreerd koelsysteem dat geluid en stof beperkt) maakt de machines ook bijzonder geschikt om te werken in stedelijk gebied. 

Cabine verruimd en drie werkmodi

De SK75SR-7 en SK85MSR-7 hebben drie werkmodi. Via het 10-inch grote kleurendisplay kan de gewenste werkmodus (H voor zwaar werk, S voor normale omstandigheden en Eco voor zuinig werken) gekozen worden.

De cabine van de nieuwe modellen is verruimd ten opzichte van hun voorgangers. De ruimte tussen de boven- en onderwagen is met 20 mm verkleind, om schade door stenen te verminderen. 

De SK85MSR-7 kan worden voorzien van een triple-giek. 

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

 

Reageer op dit artikel