nieuws

Kobelco komt in 2021 met 1,7-tons elektrische minigraafmachine

Materieel

Kobelco komt in 2021 met 1,7-tons elektrische minigraafmachine

In navolging van diverse concurrenten kondigt nu ook Kobelco de komst van een elektrische mini-graafmachine aan. Op de Bauma wordt een concept van een 1,7-tons mini gelanceerd. De machine is samen met motorenfabrikant Deutz ontwikkeld, en komt naar verwachting in 2021 op de markt.

Volgens Kobelco worden de komende twee jaar benut om het concept samen met Deutz verder door te ontwikkelen. Foto’s van de nieuwe mini-graver worden op dit moment nog niet vrijgegeven.

Samenwerking met Leica en Engcon

De eerder aangekondigde integratie van de machinebesturing met een draaikantelstuk met automatische kantelfunctie wordt eveneens op de Bauma gedemonstreerd. Deze in samenwerking met Engcon en Leica ontwikkelde oplossing (zie foto) is vanaf voorjaar 2020 op de Nederlandse markt verkrijgbaar.

Het Engcon draaikantelstuk is voorzien van een automatische draaifunctie, in combinatie met een automatische stick-, giek- en bakfunctie.

Samenspel moet efficiëntie verbeteren

Het samenspel van de automatische kantelfunctie van het Engcon draaikantelstuk en het Leica graafsysteem moet de efficiëntie van de Kobelco rupsgraafmachine verder verbeteren.

Bekijk hier een video.

Klik hier voor het BouwMachines Merkdossier over Kobelco.

 

Reageer op dit artikel