nieuws

John Deere aast met grondverzetmachines op de Europese markt

Materieel

John Deere aast met grondverzetmachines op de Europese markt

John Deere wil met zijn grondverzetmaterieel de Europese markt op. Op de Bauma in München showde het concern een selectie uit zijn brede gamma rupsgraafmachines, wielladers, dumpers en bulldozers.

In 2017 nam John Deere voor 4,6 miljard euro de Wirtgen Group over. Bij die gelegenheid werd gezegd dat de Amerikaanse fabrikant minder afhankelijk wilde worden van de agribusiness.

In Nederland is John Deere vooral bekend van landbouwmachines

In Nederland en de rest van Europa is John Deere tot nu toe vrijwel uitsluitend bekend van zijn tractoren en landbouwmachines. Maar het concern heeft daarnaast een uitgebreid assortiment grondverzetmaterieel.

Grondverzetmaterieel prominent uitgestald bij paviljoen Wirtgen

John Deere, dat in 2018 een omzet van (omgerekend) 2,1 miljard euro realiseerde, wil nu met zijn grondverzetmachines de sprong maken naar de Europese markt. Om die reden stonden diverse machines met de merknaam ‘Deere’ in München prominent uitgestald bij het paviljoen van Wirtgen.

De eerste Bauma sinds de overname

‘Na de overname van de Wirtgen Group is dit de eerste keer dat de Bauma weer wordt gehouden. En dus was het ook de eerste keer dat wij de kans hadden om onze grondverzetmachines in Europa aan een breed publiek te tonen’, zei een woordvoerster van John Deere in München tegen BouwMachines.

Ambitie om voet aan de grond te krijgen in Europa

Wat John Deere betreft, blijft het niet bij de eenmalige presentatie op de Bauma. ‘Wij doen dit natuurlijk niet voor niks. Het is onze ambitie om met deze machines voet aan de grond te krijgen in Europa.’

John Deere begint ‘op korte termijn’ met de verkoop van graders in Duitsland en Frankrijk, kondigt het bedrijf aan in een persbericht. Welke stappen daarna gaan worden gezet, en op welke termijn, is op dit moment nog niet bekend.

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel