nieuws

Elektrische Powerscreen Chieftain 1400 voor overslag kunstmest

Materieel

Elektrische Powerscreen Chieftain 1400 voor overslag kunstmest

Van der Spek heeft een elektrisch aangedreven Powerscreen Chieftrain 1400 geleverd aan het op- en overslagbedrijf Vlaeynatie in het Zeeuwse Westdorpe.

Vlaeynatie is gespecialiseerd in onder meer het op- en overslaan van kunstmest. Productstromen die per schip, container of vrachtwagen aankomen, worden door het bedrijf in Zeeuws-Vlaanderen waar nodig gezeefd, verpakt en opgeslagen, waarna ze worden gedistribueerd over de gehele wereld.

Wielmobiele Powerscreen met 7,5-kuubs bunker

Om snel en efficiënt diverse stromen te kunnen zeven, heeft Vlaeynatie geïnvesteerd in een wielmobiele, volledig elektrisch aangedreven Powerscreen Chieftain 1400.

Op de machine is een 7,5-kuubs bunker gemonteerd. De bunker is voorzien van een hydraulisch klapgrid dat een opening heeft van 102 mm. Door dit grid worden grote delen tegengehouden die niet naar de zeefmachine behoren te gaan.

Zeefbox is vier maal gelagerd

Vanuit de bunker gaat het te zeven product via een 1.050 mm brede opvoerband naar de dubbeldeks zeefunit die op de machine is geplaatst. De zeefunit heeft een lengte van 3.300 mm en een breedte van 1.530 mm.

De zeefbox is vier maal gelagerd, waardoor deze volgens leverancier Van der Spek ‘altijd een gelijke slag heeft, en een constante capaciteit en kwaliteit produceert’.

Kwetsbare delen speciaal behandeld vanwege ‘agressieve’ omgeving

In de machine zijn twee 30kW elektromotoren gemonteerd die de banden en zeefbox aandrijven.

Aangezien de Powerscreen in een ‘agressieve’ omgeving aan het werk gaat, heeft de machine in de werkplaats van Van der Spek een speciale behandeling ondergaan.

Kwetsbare delen zijn op veel punten behandeld om corrosie te voorkomen. Daarnaast is de machine door Prima Equipment compleet gespoten in een speciale laklaag.

Bekijk hier meer artikelen van BouwMachines over elektrificering.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel