nieuws

Bobcat lanceert afstandsbediening voor laders

Materieel

Bobcat lanceert afstandsbediening voor laders

Laders van Bobcat kunnen voortaan op afstand worden bediend. De afstandsbediening is geschikt voor alle laders met selecteerbare joystickbediening. Bobcat heeft dit nieuws bekendgemaakt op de Bauma in München.

De afstandbediening kan volgens Bobcat ‘binnen enkele minuten’ worden gemonteerd en gedemonteerd.

Weg bij stof, trillingen of geluid

Het is de bedoeling dat de afstandsbediening de machinist weghoudt bij stof, geluid, trillingen of werkplekken die speciale veiligheidsmaatregelen vereisen. In bijvoorbeeld de sloop kan dit een uitkomst zijn, zegt Berrie Boer van leverancier Inter-Techno.

De fabrikant benoemt nog andere voordelen. ‘Het werk kan sneller en met een hogere precisie worden gedaan en in sommige toepassingen met minder personeel op de locatie’, aldus Bobcat.

Online cursus en beschermhoes

Alle onderdelen van de afstandsbediening kunnen worden opgeborgen in een beschermhoes, zodat ze gemakkelijk van de ene werkplek naar de andere kunnen worden meegenomen.

Bobcat biedt online een cursus aan om te leren omgaan met de afstandsbediening. Als de persoon die het apparaat bedient zou struikelen of vallen, schakelt de afstandsbediening automatisch uit. Noodstopknoppen bevinden zich op de zender en op de achterkant van de lader.

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

 

 

Reageer op dit artikel