nieuws

Zevende Dynapac voor Heijmans

Materieel

Zevende Dynapac voor Heijmans

Heijmans heeft een zevende asfaltafwerkmachine van Dynapac aan zijn vloot toegevoegd. Volgens leverancier Van der Spek blijft de infrabouwer vooroplopen met investeren in de nieuwste en duurzaamste technieken.

In 2011 was Heijmans de eerste wegenbouwer ter wereld die een Dynapac SD 2500CS met Tier 4 Interim-motor in bedrijf nam.Vier jaar later nam Heijmans de eerste machines met Tier VI Final-motoren in gebruik.

De SD2500CS is volgens de leverancier ‘zeer stil’

De nieuwe  Dynapac SD2500CS is uitgevoerd met een Cummins QSB 6.7-C200 Tier 4 Final-motor met een vermogen van 149kW. De motor is uitgevoerd met Vario Speed. Dit zorgt ervoor dat de motor en het hydraulisch vermogen worden afgestemd op de uit te voeren werkzaamheden.

‘Met deze nieuwe motor is de SD2500CS zeer stil, hetgeen zeer prettig is voor de asfaltploeg en de omgeving waar de machine zijn asfalt verwerkt’, aldus Van der Spek.

Extra xenon- en led-verlichting

In de werkplaats bij Van der Spek Vianen en in de werkplaats van Heijmans is de SD2500CS aangepast aan de wensen van de gebruikers. Zo is extra xenon- en led-verlichting opgebouwd en heeft de machine elektrisch in hoogte verstelbare zijschotten.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel