nieuws

Negende Case rupskraan voor Gebr. Poppink

Materieel

Negende Case rupskraan voor Gebr. Poppink

Het loon- en grondverzetbedrijf Gebr. Poppink uit Reutum heeft opnieuw een aantal Case rupskranen gekocht bij Schmidt Bouwmachines. Poppink draait inmiddels met negen rupsgraafmachines van het Amerikaanse merk.

Ditmaal investeerde het Overijsselse bedrijf in onder meer een Case CX350D. Deze machine heeft een Isuzu-motor die voldoet aan de Tier-4-norm.

De machine is ‘uiterst zuinig’, stelt de leverancier

Volgens Schmidt is de machine ‘uiterst zuinig’.

‘Door het nieuwe Case Intelligent Hydraulic System worden de pompen op zeer nauwkeurige en efficiënte wijze aangestuurd, hetgeen nog een extra brandstofbesparing van ongeveer 10 procent oplevert’, aldus de leverancier.

Hoge en lage drukfuncties en twee camera’s

De machine is uitgevoerd met hoge en lage drukfuncties (proportioneel bediend), drukloze retourleiding, climate control, en een hydraulische snelwisselaar. De CX350D is voorzien van twee camera’s: een aan de achterkant en een aan de zijkant.

‘Is de machine elektrisch aangedreven?’

Poppink heeft de machine inmiddels in gebruik op een project in Zevenaar. Volgens Schmidt is het geluidsniveau van de Case zo laag, dat machinist Peter Slaghekke ‘zelfs al de vraag heeft gekregen of de machine elektrisch is aangedreven’.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Case.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

 

Reageer op dit artikel