nieuws

Liebherr Frankrijk bouwt 60.000ste rupsgraafmachine

Materieel

Liebherr Frankrijk bouwt 60.000ste rupsgraafmachine

Liebherr heeft in de fabriek in Colmar, Frankrijk, de 60.000ste rupsgraafmachine gebouwd. De speciale machine, een Liebherr R 922 van de nieuwste generatie, zal worden geshowd tijdens de Bauma in München. Kunstenaar Jean Linnhoff heeft de 22 ton wegende machine een opvallend uiterlijk meegegeven.

Illustrator en graffiti-artiest Linnhoff mocht de 60.000ste rupsgraafmachine onder handen nemen. De cabine is wit gebleven, terwijl de rest van machine een blauwe achtergrondkleur heeft gekregen. Op beide zijden van de R922 zijn grafische elementen gespoten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Liebherr Frankrijk bouwt 60.000ste rupsgraafmachine

Liebherr rupsgraafmachines uit Colmar worden wereldwijd verkocht

Zowel aan de linker- als aan de rechterkant is ‘A coeur’ te lezen, wat ‘naar het hart’ betekent en verwijst naar de samenwerking met het Elzas Bureau voor Toerisme. Colmar is de hoofdstad van deze Franse regio. Een wereldkaart op de bovenwagen symboliseert dat de rupsgraafmachines uit de Liebherr-fabriek in Colmar wereldwijd worden verkocht. Op de onderwagen staan namen van Liebherr-medewerkers.

Liebherr Frankrijk

Liebherr Frankrijk ontwikkelt en produceert sinds 1961 rupsgraafmachines in Colmar. Aanvankelijk werden deze machines gebouwd voor grondverzet, maar later werd de range uitgebreid met machines voor de mijnbouw. In 2011 zijn deze twee activiteiten nadrukkelijk gescheiden met de oprichting van Liebherr-Mining-Equipment Colmar.

In Colmar worden nu rupsgraafmachines gebouwd van 14 tot 100 ton. Er werken in totaal zo’n 4.000 mensen.

Klik hier voor meer nieuwsberichten en achtergrondartikelen over de komende Bauma.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel