nieuws

Engcon ontwikkelt eigen kantelsensor voor meest gebruikte graafsystemen

Materieel

Engcon ontwikkelt eigen kantelsensor voor meest gebruikte graafsystemen

Engcon, producent van draaikantelstukken, werkt aan de ontwikkeling van een eigen kantelsensor die geschikt is voor de meest gebruikte graafsystemen op de markt. Volgens Engcon leidt dit tot een duidelijkere interface, een goedkopere installatie en eenvoudigere support.

Draaikantelstukken van Engcon van het formaat EC209 en daarboven zijn sinds een aantal jaren compatibel met de grootste (ook automatische) graafsystemen op de markt . Engcon stelt nu de volgende stap te zetten met de ontwikkeling van een volledig eigen kantelsensor.

‘Onze draaikantelstukken werken al goed samen met de graafsystemen op de markt. De interface willen we nu vernieuwen, door gebruik van onze eigen kantelsensor’, aldus Peter Huczkowsky, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de besturingssystemen en overige elektronica van Engcon.

Engcon levert alle benodigde technologie

Peter Huczkowsky licht toe dat de interface state of the art wordt, doordat Engcon alle benodigde technologie levert. Naast het draaikantelstuk levert Engcon dus ook de bekabeling van het besturingssysteem van de DC2 tot in de cabine, waar het graafsysteem wordt aangesloten. Dat bespaart ook tijd en draagt bij aan lagere installatiekosten.

In de loop van dit jaar zullen er tests worden uitgevoerd. Engcon verwacht dat de eigen kantelsensor voor de jaarwisseling 2019/2020 gereed is en compatibel zal zijn met de meest voorkomende graafsystemen op de markt.

‘Ook de integratie van de graafsystemen wordt eenvoudiger en goedkoper, omdat de kantelsensor standaard zal worden opgenomen in de montagesets van het Engcon positioneringssysteem (ePS)’, aldus Peter Huczkowsky.

De kantelsensor van Engcon kan achteraf worden gemonteerd op Engcon-draaikantelstukken vanaf de EC209 tot de EC233.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel