nieuws

Volvo FMX 6×2 met X-Track voor Aannemersbedrijf Hurkmans

Materieel

Volvo FMX 6×2 met X-Track voor Aannemersbedrijf Hurkmans

Aannemersbedrijf Hurkmans uit Someren heeft een Volvo FMX 6×2 toegevoegd aan de vloot. Het bedrijf koos voor deze bouwtruck omdat Volvo Trucks als enige in staat bleek de gewenste configuratie te leveren.

Hurkmans is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van ondergrondse infra- en grondwatertechnieken. De focus van het bedrijf ligt op de aanleg en het aansluiten van kabels en leidingen voor gas, water, elektra en telecom. Met het oog op de diversiteit aan werkzaamheden wilde het bedrijf dat de nieuwe truck multi-inzetbaar zou zijn.

‘De nieuwe truck moest aan een aantal specifieke eisen voldoen, onder meer qua hoogte, vertelt Bart Hurkmans van aannemersbedrijf Hurkmans. ‘De vrachtwagen met container dient onder een hoogte van vier meter te blijven om aan alle hoogtebeperkingen in het gebied te kunnen voldoen. Aan de andere kant mag de chassishoogte niet te laag worden, omdat we ook op onverhard terrein komen, zoals bouwplaatsen. We hebben ons uitvoerig georiënteerd en Volvo was de enige die aan onze wensen kon voldoen.’ Het is de eerste Volvo-truck voor aannemersbedrijf Hurkmans, wiens wagenpark bestaat uit twaalf trucks.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volvo FMX met X-Track Hurkmans Someren

Wegrijhulp X-Track

De Volvo FMX 330 6×2-containerwagen met 22 tonmeter autolaadkraan is voorzien van wegrijhulp X-Track. Deze hydraulische wielaandrijving op de vooras kan met een knop op het instrumentenpaneel worden ingeschakeld zodra extra grip is vereist. Het systeem, een modificatie van Terberg Techniek in IJsselstein, zorgt voor voorwielaandrijving tot een snelheid van 20 kilometer per uur.

‘We moeten regelmatig containers op natte ondergronden plaatsen, zoals grasvelden, leem of klei’, verklaart Bart Hurkmans de keuze voor X-Track. ‘Door X-Track te gebruiken, willen we zo min mogelijk schade aanrichten aan de ondergrond.’

 I-Shift-versnellingsbak

Bij de keuze voor de Volvo FMX en de opbouw speelde de chauffeur een belangrijke rol. Hurkmans: ‘De truck is samen met onze chauffeur compleet opgebouwd. Hij is degene die fulltime met de vrachtwagen gaat werken.’ De truck is onder meer voorzien van Volvo I-Shift-versnellingsbak om te zorgen voor een optimaal rijcomfort.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel