nieuws

Van ’t Hek zet nieuwe HSCX 900 GLS in bij aanleg fundering hoogste gebouw van Nederland

Materieel

Funderingsspecialist Gebroeders Van ’t Hek heeft een nieuwe HSCX 900 GLS toegevoegd aan haar vloot. De machine werd direct ingezet op het nieuwbouwproject De Zalmhaven in Rotterdam. Van ’t Hek legt hier in opdracht van BAM Bouw en Techniek de fundering. Onderdeel van het project is de bouw van een 215 meter hoge woontoren, het hoogste gebouw van Nederland en zelfs de Benelux.

Van ’t Hek zet nieuwe HSCX 900 GLS in bij aanleg fundering hoogste gebouw van Nederland

De HSCX 900 GLS kan worden uitgerust met een maximale makelaarlengte van 50,7 meter en heeft een opgebouwd gewicht van 136 ton. Met deze makelaarlengte kan de machine een maximale buislengte van 47 meter boren.

Verder is de machine geschikt om vibro- en prefab-palen te heien met een maximale lengte van 42 meter. Hierbij is het maximale paal+blokgewicht 64 ton.

26 meter lange HEK-palen met groutinjectie

Als eerste klus wordt de machine ingezet om HEK-palen met groutinjectie te schroeven, met een lengte van 26 meter. Deze HEK-palen worden met een WG 40 HS boorkast ingebracht.

De HSCX 900 GLS is in de werkplaats van producent Hillcon Piling Equipment in Beilen volledig geassembleerd naar de wensen van Van ’t Hek.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

 

Reageer op dit artikel