nieuws

Theo Pouw koopt in één klap twintig nieuwe Scania’s

Materieel

Theo Pouw koopt in één klap twintig nieuwe Scania’s

De Theo Pouw Groep heeft in één klap twintig nieuwe Scania-trucks gekocht. De voertuigen zijn allemaal van het type G450 10×4*6 met een hefbare, gestuurde naloopas.

Theo Pouw is een toeleverancier voor de grond-, weg, water- en betonbouw. Wagenparkbeheerder Arnoud van Duinen laat weten dat het in het 37-jarig bestaan van het bedrijf pas de tweede keer is dat een grote order bij Scania wordt geplaatst.

Zowel betonmixeropbouw als wisselconfiguratie

‘De 450 pk SCR-only motor blijkt bij ons in de praktijk erg zuinig en betrouwbaar en dat zorgt voor een goede TCO. Want brandstof is heel belangrijk bij ons. Met een vloot van 138 voertuigen vertaalt elke tiende die je bespaart, zich meteen in heel veel liters’, aldus Van Duinen.

De G450 10×4*6 Scania’s met een GVW van 47 ton komen zowel met een vaste betonmixeropbouw als in een wisselconfiguratie. De eerste vier geleverde trucks zijn vaste 14 kuubs mixers van Liebherr die zijn opgebouwd door Mesken in Leek.

De overige zestien wagens worden verspreid over een langere tijd geleverd en zijn voorzien van een opzetchassis. ‘Op die manier kunnen we deze voertuigen dan als 14-kuubs betonmixer en als kieper inzetten’, legt Van Duinen uit.

Minder betonauto’s nodig door wisselen van de opbouw

In de bouw wordt tegen het einde van de week meer beton gestort dan op andere dagen. Daardoor kan het beton in het weekend uitharden, en dat scheelt bouwtijd.

Van Duinen: ‘Dit betekent dat wij op donderdag en vrijdag veel meer betonritten moeten kunnen maken. Door de voertuigen zo in te richten dat we de opbouw kunnen wisselen, hebben we minder betonauto’s nodig. Hetzelfde voertuig kan dan als kieper rijden als er geen betonwerk is.’

Gemiddeld rijdt een truck bij de Theo Pouw Groep 90.000 kilometer per jaar.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

 

Reageer op dit artikel