nieuws

Tadano bouwt truckkranen op chassis Volvo FMX

Materieel

Tadano bouwt truckkranen op chassis Volvo FMX

Tadano gebruikt voor de opbouw van zijn mobiele telescoopkranen chassis van de Volvo FMX. Onlangs kocht Tadano de dertiende en veertiende Volvo-truck in enkele jaren tijd. Nog eens vijf Volvo’s zijn in bestelling.

Tadano is een  van de grootste kranenbouwers ter wereld. Het in Purmerend gevestigde bedrijf levert mobiele telescoopkranen met hefvermogens van 40 tot 600 ton.

Onderdeel hiervan zijn truckkranen, die in twee varianten beschikbaar zijn. Tadano koopt het chassis, bouwt de kraan op en verkoopt vervolgens de truck.

10-tons vooras maakt Volvo FMX voor Tadano ‘uitermate geschikt’

‘De truckkranen die wij leveren, hebben een maximaal hijsvermogen van 40 of 70 ton’, zegt salesmanager Richard Beenen van Tadano. ‘Ons aanbod in dat segment bestaat uit de HK40 en HK70. De Volvo FMX is daarvoor uitermate geschikt, mede dankzij de 10-tons vooras, waarmee we bij de HK 70 het chassis technisch volledig kunnen uitnutten.’

In Nederland levert Tadano de meeste truckkranen aan verhuurders. Beenen: ‘Vaak is de truckkraan al verkocht voordat wij klaar zijn met de opbouw. Het feit dat wij het chassis kopen en de mobiele telescoopkraan opbouwen, biedt onze klanten een aantal voordelen: wij ontzorgen hen en de levertijd is korter.’

Kraancabine met liftconstructie op te tillen

Onlangs heeft Tadano twee truckkranen geleverd aan Kraanbedrijf Nederhoff in Gouda. Daarvoor zijn twee HK 40-kranen opgebouwd op een Volvo FMX 8×2.

‘Bijzonder is dat bij één van die twee de kraancabine is omgebouwd’, vertelt Beenen. ‘Normaal zit de cabine voor de kraanmachinist op circa vier meter hoogte. In dit geval kan hij via een liftconstructie worden opgetild naar 6,5 meter. Zo kan de kraanmachinist bijvoorbeeld op de tweede verdieping van een woning kijken.’

I-Shift-versnellingsbak ‘wordt zeer gewaardeerd’

Beenen is vol lof over Volvo, en over de samenwerking met Volvo Trucks en dealer Van der Linden van Sprankhuizen in Zwaag.

‘Naast het feit dat het chassis geschikt is voor onze kranen, vinden ook onze klanten het prima trucks. De Volvo I-Shift-versnellingsbak wordt bijvoorbeeld zeer gewaardeerd. Ander voordeel is het uitgebreide servicenetwerk waar klanten op terug kunnen vallen.’

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel