nieuws

Merlo verreikers voor metselbedrijf Slobbe en verhuurder Smits

Materieel

Merlo verreikers voor metselbedrijf Slobbe en verhuurder Smits

Het metselbedrijf Gebr. Slobbe en verhuurder Smits hebben nieuwe verreikers van Merlo in gebruik genomen.

De keuze van de broers Sven en Juur Slobbe van Metselbedrijf Gebr. Slobbe uit Hillegom viel op een Merlo P40.17 Plus. De machine, met 17 meter lange mast, werd direct ingezet op een project in Zwaanshoek. Op de foto boven dit artikel staan de broers bij hun nieuwe aanwinst.

Twee stempels voor extra stabiliteit

De compacte, starre verreiker met 4-cilinder Deutz motor heeft twee stempels voor extra stabiliteit. ‘Maar natuurlijk staat de machine op banden ook zijn mannetje’, aldus leverancier Verreikercentrum Midden Nederland.

Op  12.6  meter  hoogte kan de machine 2.500 kg tillen. De machine van Slobbe  is uitgevoerd met een jib zodat  hij ook gebruikt kan worden om te hijsen. De P40.17 Plus is uitgevoerd met side-shift en chassisnivellering.

Tekst gaat door onder de foto.

Abemec leverde twee roterende verreikers aan Smits Verreiker Verhuur in Volkel. Deze machines zijn te zien op de foto hierboven.

Mathé Smits gaat aan de slag met een R40.30MCSS ter vervanging van een Roto 45.26MCSS. Rens Smits heeft de beschikking over een nieuwe R40.26 MCSS ter vervanging van zijn Roto 45.21MCSS.

BSS-giekvering en radiografische bediening

Beide machines zijn uitgevoerd met onder meer BSS-giekvering, radiografische bediening, een jib en diverse led-werklampen en flitsers op de cabine en bovenwagen.

De Merlo roto’s hebben een Iveco NEF 4-cilinder Tier 4 final motor met een vermogen van 129 kW – 176 PK. Alle roto’s van Merlo zijn standaard uitgerust met EPD (Eco Power Drive), dat automatisch de hydrostatische transmissie en de dieselmotor aanstuurt via de EPD-unit die tussen de injectiepomp en het gaspedaal is geplaatst.

Minder brandstofverbruik

‘De bestuurder bepaalt de snelheid waarna het systeem een toerental kiest dat bij de vooraf ingestelde snelheid ideaal is. Dit bespaart energie en vermindert het brandstofverbruik’, aldus Abemec.

De machinist kan vanuit zijn stoel de cabine 18 graden laten kantelen om beter zicht te houden op de last.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Meer nieuws over Merlo:

Reageer op dit artikel