nieuws

Kubota V5009 motor verkozen tot ‘Diesel of the Year’

Materieel

De Kubota V5009 heeft de titel ‘Diesel of the Year’ in de wacht gesleept. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een motor van Japanse makelij deze prijs wint.

Kubota V5009 motor verkozen tot ‘Diesel of the Year’

De award is toegekend door het magazine Diesel International en zal worden uitgereikt tijdens Bauma 2019, van 8 tot en met 14 april in München.

Kubota V5009 echte industriemotor

De V5009, een 4-cilinder 5 liter motor, is volgens de jury een echte industriemotor, met een goede balans tussen betrouwbaarheid en prestaties, vermogensdichtheid en een uitmuntende verhouding tussen gewicht, inhoud en prestatiecurves.

Daniel Grant, marketing manager bij Kubota Business Unit Engine Europe: ‘Kubota is enorm trots en vereerd dat de V5009 verkozen is tot ‘Diesel of the Year 2019′, vooral ook omdat we daarmee de eerste Japanse winnaar zijn. Deze prijs is een erkenning voor Kubota’s inzet om voortdurend nieuwe, innovatieve en uiterst efficiënte industriële motoren  te ontwikkelen die voldoen aan de behoeftes van de markt. De nieuwe V5009 betekent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Kubota; met de nieuwe 5-liter, veelzijdige 09 serie betreden we nieuwe marktssegmenten.’

Reageer op dit artikel