nieuws

Engcon komt met automatische snelwissel voor graafmachines tot 40 ton

Materieel

Engcon start nog dit jaar met de productie van de EC-Oil 80, een automatische koppeling die op de snelwissel Q-Safe 80 past voor graafmachines tot 40 ton.

Engcon komt met automatische snelwissel voor graafmachines tot 40 ton

Het afgelopen jaar startte Engcon met prototypetests van de EC-Oil 80, het grootste model automatische hydraulische koppelingen van het bedrijf. De machinist kan dankzij dit systeem in de cabine blijven zitten, wanneer een hydraulisch uitrustingsstuk moet worden aan- of losgekoppeld.

Dit voorjaar wordt met de volledige productie van de EC-Oil 80 begonnen. Bij aankoop van de combinatie snelwissel, draaikantelstuk en besturingssysteem DC2 is de automatische koppeling op snelwissels en draaikantelstukken dan kosteloos verkrijgbaar in de formaten QS45-QS80.

Doorstromingen tot 300 liter

De snelwissel Q-Safe 80 met EC-Oil 80 blok heeft twee hydraulische koppelingen van 1 inch, een hydraulische koppeling van ½ inch en twee elektrische aansluitingen. Met deze configuratie wordt het mogelijk om een doorstroming van maximaal 250 liter door snelkoppeling Q-Safe 80 te realiseren. Met een dubbel EC-Oil 80 blok kan een doorstroming tot wel 300 liter worden bereikt.

De eigen hydraulische uitrustingsstukken, trilplaten, sorteergrijpers, houtgrijpers, veegwalsen en vorkhouders van Engcon kunnen compleet worden uitgerust met EC-Oil automatische hydraulische koppelingen. Ook levert Engcon kant-en-klare bovenstukken/adapters die op bestaande hydraulische uitrustingsstukken van klanten gelast of geschroefd kunnen worden.

Meer over volautomatische snelwisselselsystemen

Reageer op dit artikel