nieuws

Doosan komt met reeks nieuwe machines: minigravers, rupsgraafmachines en wielladers

Materieel

Doosan komt met reeks nieuwe machines: minigravers, rupsgraafmachines en wielladers

Doosan presenteert op de komende Bauma een reeks nieuwe machines. Hieronder zijn minigravers, maar onder meer ook rupsgraafmachines en wielladers.

De Koreaanse fabrikant breidt zijn programma uit met twee nieuwe minigraafmachines: de 2,7-tons DX27z en de 3,5-tons DX35z. De ‘z’ achter het typenummer staat voor ‘zero tail swing’: het zijn binnendraaiers. De machines zijn te zien op de foto boven dit artikel.

Motorvermogen 6-tonners volgens Doosan 22 procent hoger

Doosan lanceert ook nieuwe uitvoeringen van de 6-tons DX62R-3 en DX63-3 en de 8-tons DX85R-3. Alle genoemde modellen voldoen aan de Stage V-eisen.

In de 6-tons modellen ligt dezelfde motor als in de nieuwe 8-tonner. Het gaat om een Yanmar 4TNV98C Common Rail direct injection dieselmotor met een vermogen van 44.3 kW. Hiermee neemt het motorvermogen bij de 6-tons machines volgens Doosan met 22 procent toe in vergelijking met de vorige modellen.

Nieuwe 25-tonner voldoet aan Stage IV

Voor de sloop, recycling, afvalverwerking en bosbouw introduceert Doosan een nieuwe 25-tons DX250WMH-5 material handler, die voldoet aan Stage IV. De machine is gebaseerd op de 21-tons DX210W-5 graafmachine op wielen.

De 25-tonner heeft stabilisatoren voor en achter en een speciaal voor materiaalverwerking ontworpen giek en arm. Standaard is een feature beschikbaar om de cabine hydraulisch hoger te zetten om de bestuurder een beter zicht op het aanbouwdeel en het werkterrein te geven.

30-tons DX300LC-7 met ‘laag brandstofverbruik en hoog vermogen’

De 30-tons rupsgraver DX300LC-7  is een ander nieuw model dat op de Bauma wordt gepresenteerd. Deze Stage V-machine, te zien op de foto hieronder, borduurt voort op het ontwerp van de vorige Stage IV-generatie.

Tekst gaat door onder de foto.

DX300LC-7

Volgens Doosan biedt de nieuwe 30-tonner ‘belangrijke verbeteringen als het gaat om het comfort voor de bestuurder, bediening, productiviteit en investeringsrendement’. De fabrikant belooft een laag brandstofverbruik en hoog vermogen.

Nieuwe 80-tonner en knikdumpers

Op de Bauma komt Doosan ook met een nieuwe 80-tons rupsgraafmachine. Deze DX800LC-5B is bedoeld voor de mijnbouw, en inzet in steengroeves of grote infraprojecten.

Doosan lanceert daarnaast in München twee Stage V knikdumpers van 30 en 40 ton ter vervanging van de vorige Stage IV-modellen DA30-5 en DA40-5. De dumpers worden gebouwd in de fabriek voor knikdumpers in het Noorse Molde.

Ook laatste wielladers te zien op de Bauma

Tot slot laat Doosan op de Bauma ook haar nieuwste wielladers zien, waaronder de DL280-5, de DL420CVT-5  en de DL580-5.

De Bauma wordt gehouden van 8 tot en met 14 april 2019.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier van Doosan.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel