nieuws

Volvo stopt met dieselmotor in compacte machines

Materieel

Volvo stopt met dieselmotor in compacte machines

Volvo brengt in 2020 een serie compacte elektrische wielladers en graafmachines op de markt. De Zweedse machinebouwer gaat zelfs nog een stap verder: het stopt met de ontwikkeling van diesel aangedreven machines in deze klasse.

Vanaf medio 2020 zullen nieuwe modellen van de compacte graafmachines EC15 tot en met de EC27 en de compacte wielladers L20 tot en met L28 enkel nog als elektrische machine worden verkocht. Volvo CE zet daarmee in op een elektrische toekomst.

Of en wanneer Volvo stopt met de productie van diesel aangedreven compact materieel, is vooralsnog onduidelijk.

Elektrische conceptmachines goed ontvangen

In de afgelopen jaren heeft Volvo veel ervaring opgedaan met elektrische conceptmachines. Deze machines zijn volgens Volvo door klanten goed ontvangen. De beslissing om nieuw te ontwikkelen compacte graafmachines en wielladers niet langer te voorzien van een dieselmotor past in de strategische focus op elektromobiliteit van de gehele Volvo Group.

Volvo zal de eerste elektrische machines showen op Bauma 2019, van 8 tot en met 14 april in München.

Lees ook deze artikelen over de elektrische machines van Volvo:

Reageer op dit artikel