nieuws

Verhuurder Wido neemt met Spierings SK 1265-AT6 tiende mobiele torenkraan in gebruik

Materieel

Verhuurder Wido neemt met Spierings SK 1265-AT6 tiende mobiele torenkraan in gebruik

Kraanverhuurder Wido, met vestigingen in Nijmegen, Doetinchem en Ressen, heeft zijn tiende mobiele torenkraan in gebruik genomen. Het familiebedrijf koos opnieuw voor een Spierings.

Wido investeerde in een 6-assige Spierings SK 1265-AT6. Dit is de grootste mobiele torenkraan ter wereld, die inmiddels al meer dan 200 keer is gebouwd.

SK 1265-AT6 heeft sterke motor en krachtig pneumatisch remsysteem

Wido noemt ‘de sterke motor en het krachtige pneumatische remsysteem’ als pluspunten van de SK 1265-AT6. Daarnaast ‘vergroot het goede overzicht de veiligheid op de bouwplaats en op de openbare weg’.

De SK1265-AT6 is de eerste kraan van Spierings met een vijfde uitschuivend giekdeel. Samen met de vier andere giekdelen levert dit een vlucht van 60 meter.

Kraan in minder dan 20 minuten operationeel

De kraan kan zowel vanuit de kraancabine als vanaf de grond worden bediend. Er zijn geen losse giekdelen nodig en de kraan kan in minder dan 20 minuten volledig operationeel zijn.

Het in 1958 opgerichte Wido is een echt familiebedrijf, dat al drie generaties teruggaat. De  SK1265-AT6 werd aan Jan Heijting senior, Jan Heijting junior en Henk Heijting overgedragen door Leo  en Koos Spierings.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel