nieuws

Ter Linden kiest Scania V8 8×4-trekkers voor transport windmolens

Materieel

Ter Linden kiest Scania V8 8×4-trekkers voor transport windmolens

Voor het eerst sinds lange tijd heeft transporteur Ter Linden in Doetinchem Scania’s in gebruik genomen. Het bedrijf, specialist in het vervoer van onderdelen van grote windturbines, kocht twee 8×4 V8-zwaartransporttrekkers: een met 730 pk, en een met 580 pk. Een derde Scania is in bestelling.

De twee nu gekochte trucks zijn voorzien van de hoogste S-cabine in full spec-uitvoering. De door Scania Gaanderen geleverde voertuigen hebben een 8×4 tridem-configuratie met naafreductie, retarder en Opticruise.

Kastenwand met een geïntegreerde brandstoftank

In verband met de beperkte ruimte aan het chassis is de auto voorzien van een kastenwand met een geïntegreerde brandstoftank van SB-components. Deze kastenwand herbergt een extra accuset met zonnepanelen op het dak van de opbergkist.

De cabine is uitgerust met onder meer een 7-inch dashboardscherm, DAB+, standkoeling, een koelkast, koffiezetter, magnetron en televisie. De auto beschikt over een camerasysteem met een viervoudig splitscreen, zodat op één scherm de beelden van vier camera’s kunnen worden weergegeven.

Torens tot 100 meter hoog en rotorbladen van 65 meter

Ter Linden Transpor vervoert jaarlijks meer dan 200 windturbines in heel Europa. Het gaat om torens tot 100 meter hoog, rotorbladen van 65 meter en machinehuizen van meer dan 80 ton.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Andere berichten over Scania:

 

 

Reageer op dit artikel