nieuws

Speciaal omgebouwde Hyundai HX180L Hybride naar Gebr. Van der Poel

Materieel

Speciaal omgebouwde Hyundai HX180L Hybride naar Gebr. Van der Poel

Loon- en aannemersbedrijf Gebr. Van der Poel in Oud Ade heeft een bijzondere Hyundai HX180L Hybride in gebruik genomen. De machine werd zodanig omgebouwd, dat ze voor een breed scala aan werkzaamheden inzetbaar is.

In overleg tussen Hyundai-importeur Van der Spek en ombouwspecialist Matt Nielen werd de ruspgraver volledig aangepast aan de wensen van Gebr. Van der Poel.

Gebr. Van der Poel wilde een breed inzetbare machine. Een voorname wens was dat het wisselen tussen de verschillende giekconfiguraties en uitrustingsstukken snel en efficiënt moet kunnen plaatsvinden.

Hydraulische snelkoppeling aan tweedelige giek

‘Dankzij de af-fabriek geleverde tweedelige giek heeft de basismachine al een zeer groot bereik’, zegt leverancier Van der Spek. ‘Door deze giek kan de machinist zeer dichtbij en ver van de kraan werken. Het eventueel gemonteerde draaikantelstuk zorgt ervoor dat bijna iedere positie kan worden bereikt.’

Aan de tweedelige giek is door Matt Nielen een hydraulische snelkoppeling gemonteerd. Daarmee kan worden gewisseld tussen de originele giek met lepelsteel en het eveneens door Matt Nielen gebouwde longfront van 15 meter.

Hybride systeem leidt volgens Van der Spek tot forse brandstofbesparing

Als dit longfront niet wordt gebruikt, kan het worden geplaatst in een containerslede waarmee het van en naar de werken kan worden verplaatst.

De Hyundai HX180L is door Van der Spek voorzien van een ECO’nergy Hydride Systeem. Dit geeft volgens de leverancier een forse brandstofbesparing te zien.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Hyundai.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel