nieuws

Bobcat verkoopt tienduizendste E10-minigraver; Inter-Techno ziet groeiend marktaandeel in Nederland

Materieel

Bobcat verkoopt tienduizendste E10-minigraver; Inter-Techno ziet groeiend marktaandeel in Nederland

Bobcat heeft in het Tsjechische Dobris zijn tienduizendste E10-minigraafmachine van de band zien rollen. In Nederland wint de minigraver volgens leverancier Inter-Techno aan marktaandeel, vooral in de tuinsector.

De 1-tons E10 bestond in 2018 tien jaar. Bobcat beschouwt de lancering van deze mini-graver, in april 2008, als een mijlpaal in zijn geschiedenis, en in de ontwikkeling van zijn assortiment compacte graafmachines.

Volledig in Europa ontworpen en gebouwd

De E10 was, samen met de E08, het eerste graafmachinemodel dat volledig in Europa werd ontworpen en gebouwd.

De E10 wordt inmiddels E10z genoemd om aan te duiden dat het een minigraafmachine is met nul-zwenkstraal. De minigraver heeft een maximale graafdiepte van 1,82 meter en een gewicht van 1066 kg. De rupsbanden kunnen worden ingetrokken om door standaard deuropeningen van 80 cm te rijden.

In 2018 in Nederland meer dan zeventig exemplaren verkocht

Volgens Bertus Boer, algemeen directeur van leverancier Inter-Techno, groeit het marktaandeel van Bobcats compacte graafmachines in Nederland gestaag. ‘De E10z verkoopt bijzonder goed. Afgelopen jaar hebben we er meer dan zeventig verkocht.’

De E10z is volgens Boer vooral populair in de tuinsector. ‘Het wordt steeds moeilijker om personeel te vinden. Dankzij de E10z en het brede scala aan aanbouwdelen kunnen bedrijven de meeste manuele werkzaamheden snel en efficiënt zelf uitvoeren. De E10z wordt bediend met een servo-joystick. Die is echt heel comfortabel, zodat medewerkers probleemloos acht uur per dag met de machine kunnen werken.’

De E10z is het op een na kleinste model uit het assortiment Bobcat-graafmachines.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

Bekijk hier het BouwMachines Merkdossier over Bobcat.

 

 

Reageer op dit artikel