nieuws

Bobcat komt met elektrische variant 1-tons E10

Materieel

Bobcat komt met elektrische variant 1-tons E10

Bobcat komt met een elektrische variant van zijn succesvolle 1-tons minigraver E10. De in 2016 als prototype gepresenteerde E10e komt nu daadwerkelijk op de markt, kondigt de fabrikant aan.

Bobcat belooft dat met de E10e een volledige werkdag van 8 uur kan worden gedraaid, mits de machine tijdens pauzes wordt gekoppeld aan een los verkrijgbare snellader.

Met een breedte van 72 cm. kan de machine door standaard deuren en in en uit liften. Dit maakt de E10 geschikt voor binnentoepassingen als sloopwerk en kelderbouw, en voor gebruik op moeilijk bereikbare plekken.

Op de Bauma 2019, die in april wordt gehouden in München, lanceert Bobcat de nieuwe E10e. Het prototype werd destijds op de Bauma 2016 gepresenteerd.

E10e is een binnendraaier met zelfde buitenafmetingen als de E10

De E10e is in samenwerking met leveranciers van elektrische voertuigen ontwikkeld in het Bobcat Innovation Center in Dobris in Tsjechië. De machine is gebaseerd op het ontwerp van de diesel aangedreven E10. De E10e is net als de E10 een binnendraaier (‘zero tail swing’) en heeft dezelfde buitenafmetingen.

De E10e heeft een lithium-ion accu. Door het gebruik van alleen laagspanning is er geen speciale vergunning nodig om aan de E10e te werken. De capaciteit van het koelsysteem is verhoogd om te voldoen aan de eisen voor sloopwerkzaamheden.

Lees ook: Bobcat verkoopt tienduizendste E10-minigraver.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

Reageer op dit artikel