nieuws

Aannemer H.H. van Egmond investeert in Powerscreen Warrior 1200

Materieel

Aannemer H.H. van Egmond investeert in Powerscreen Warrior 1200

Het aannemings- en transportbedrijf H.H. van Egmond uit Rijnsburg heeft een Powerscreen Warrior 1200 in gebruik genomen. De 17-tons zware rupsmobiele zeef behoort tot de meestverkochte typen in de Benelux.

De Warrior 1200 van H.H. van Egmond is volgens leverancier Van der Spek voorzien van ‘een zeer agressieve zeefbox’.

Deze maakt het mogelijk ‘om ook zeer moeilijk zeefbare producten met de grootst mogelijke capaciteit zeefbaar te maken’, aldus Van der Spek. ‘De box kan een kracht van 6G produceren op het te zeven product, zodat de scheiding van de fracties zo goed mogelijk wordt uitgevoerd.’

3.400 mm lange bunker van ruim 5 kuub

Op de Warrior 1200 is een dubbeldeks zeefbox geplaatst van 3.600 mm lang en 1.170 mm breed. De box is verstelbaar tussen de 14º en 18º.

Voor het beladen van de zeef is een 3.400 mm lange bunker van ruim 5 kuub op de machine geplaatst die hydraulisch op en neer kan worden versteld.

De uitgezeefde fijne fractie wordt via een 800 mm brede afvoerband afgevoerd tot een hoogte van 3.000 mm. De middenfractie gaat via een 650 mm brede afvoerband uit de machine, tot een afwerphoogte van 2.800 mm. De overmaat vindt via een 1.000 mm afvoerband zijn weg tot een hoogte van 2.800 mm.

Ombouwen binnen 20 minuten, zonder gereedschap

Standaard is de Warrior 1200 voorzien van de 2-way split-uitvoering. De machine kan hydraulisch worden omgebouwd zodat de middenfractieband wegklapt, en zowel het boven- als onderdek lost op de achterafvoerband.

De ombouw is, inclusief schoonmaakwerkzaamheden, binnen 20 minuten uit te voeren door één persoon zonder gereedschap, aldus Van der Spek.

Twee keer per week de gratis nieuwsbrief van BouwMachines ontvangen? Schrijf u hier in.

 

Reageer op dit artikel