nieuws

Merlo 40.17 Plus naar Schepens voor verhuur zonder machinist

Materieel

Merlo 40.17 Plus naar Schepens voor verhuur zonder machinist

Verhuurder Schepens in het Noord-Brabantse Son heeft een Merlo 40.17 Plus in gebruik genomen. De machine gaat worden verhuurd zonder machinist.

Volgens leverancier Verreikercentrum Midden Nederland krijgt Schepens door de drukte in de bouw steeds meer aanvragen voor verhuur zonder machinist.

Om aan deze toenemende vraag te voldoen, werd gekozen voor de aanschaf van de 40.17 Plus. ‘Met een enkele joystick is deze machine simpel te bedienen’, belooft de leverancier.

Twee stempels voor extra stabiliteit

De compacte, starre, 17 meter hoge verreiker heeft een 4-cilinder Deutz-motor en twee stempels voor extra stabiliteit. De Merlo 40.17 is uitgevoerd met side-shift. Dit maakt een zijdelingse beweging van 87 cm van de giek mogelijk.

Ook heeft de machine chassisnivellering waarmee de hoek gecorrigeerd kan worden. Daardoor kan de machine in hellend terrein toch recht staan en kunnen de vorken altijd gemakkelijk onder de pallet.

Verreiker kan ook als hoogwerker worden gebruikt

De machine heeft een maximumcapaciteit van 4.000 kg. Op  12.6  meter hoogte kan de machine tot 2.500 kg tillen.

Voor Schepens  is de machine uitgevoerd met een zwenkbare en uitklapbare werkkooi, zodat de verreiker ook als hoogwerker gebruikt kan worden. Verder is de machine door TÜV gekeurd als verreiker en als mobiele kraan.

Ook een abonnement op BouwMachines? Dit is al mogelijk vanaf 6,25 euro per maand. Kijk hier naar de mogelijkheden.

Meer berichten over Merlo:

 

 

Reageer op dit artikel